Vin alb fiert

Retete bauturi Retete de Craciun

Reteta Vin alb fiert

A nins, am alergat si apoi ne-am incalzit cu vin alb fiert. Frumoasa zi!

Ingrediente

4 cani vin alb (1 l)
4 linguri zahar
8 cuisoare
6 pastai cardamom verde
1 steluta anason
1 baton de 5 cm scortisoara
4 felii ghimbir
50 ml brandy de pere (am folosit Kruskovac, cumparat din Istria)

Portii: 4

  1. Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se aduce vinul la fierbere. Cum incepe sa fiarba se pune capacul si se lasa 1 minut la fiert. 
    * cantitatea de zahar este orientativa, este pentru vin alb sec; daca folositi alt tip de vin adaptati cantitatea de zahar
    ** daca nu aveti brandy de pere puteti adauga cateva felii de pere
  2. Se stinge focul si se lasa vinul acoperit timp de 10 minute sa se infuzeze.
  3. Inainte de servire il reinfierbantati. Il strecurati in cani.

Comentarii (5)

 

josephinnejose  acum 7 ani - 12 Decembrie 2014 10:28  

nici nu am stiut ca a nins la cluj :p ..mai pastreazaq un pic si pentru luna viitoare! :)
 

Ioana  acum 7 ani - 12 Decembrie 2014 10:37  

ca-n povesti, cu fulgi mari si usori.
vin avem, condimente din belsug, haide acasa, noi te asteptam pregatiti!
 

Cathy  acum 7 ani - 12 Decembrie 2014 12:35  

In Bucuresti nu a nins dar tare ar mai merge vinul asta cu frigul de afara =P~
 

Silvia  acum 7 ani - 14 Decembrie 2014 20:20  

La Bucuresti suntem pedepsiti ca la noi nu ninge parca vine primavara,dar noi speram ca vinemosul cu bicicleta =P~ Bun vinul fiert,sa avetipofta,
 

Ioana  acum 7 ani - 15 Decembrie 2014 14:04  

nici la noi nu mai ninge, desi e rece.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...