Supa crema de telina cu nuca

Ingrediente

350 gr radacina telina (cantarita dupa curatare)
150 gr cartofi fainosi (cantariti dupa curatare)
1 ceapa medie
2 linguri ulei
1 lingura unt
1 fir cimbru (poate fi uscat)
sare, piper negru

"Crutoane" Waldorf

1/2 para (sau mar, sa nu fie acrisor)
4 frunze telina
3 fire patrunjel
10 samburi de nuca
2 linguri ulei de nuca
1 lingura suc de lamaie

Portii: 3

  1. Se taie telina si cartofii cubulete. Se toaca marunt ceapa. Se calesc toate in ulei pana telina se rumeneste un pic (cca 10-15 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand). Se adauga untul si se mai caleste 1 minut.
  2. Se adauga cimbrul si 2.5 cani de apa. Se presara sare si piper negru macinat. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac pana legumele sunt facute de tot (cca 15-20 minute).
  3. Se scoate cimbrul, iar restul se mixeaza in blender pana aveti o supa foarte fina. Dregeti supa de sare.
  4. Pentru crutoane: tocati fin telina si patrunjelul. Adaugati nuca tocata cu cutitul. Adaugati para taiata cubulete. Stropiti totul cu suc de lamaie si putina sare, amestecati usor si apoi adaugati uleiul.
  5. Serviti supa calda cu o lingura generoasa de "crutoane" si putin ulei de nuca.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...