Salata cu telina, branza de capra si alune de padure

Retete cu branza Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete salate

Reteta Salata cu telina, branza de capra si alune de padure

Salata proaspata si racoritoare, adaptata dupa o reteta de Daniel Olivella. E acrisoara, contine elemente crocante si cremoase pentru o textura care da dependenta si arata foarte, foarte bine dupa ce e asamblata. In realitate arata mult mai bine decat in poza mea. O trec pe lista de retete de luat in vacanta la mare.

Ingrediente

75 gr salata asortata (am folosit amestec de frisee, andive si radicchio)
3 fire apio (tulpini de telina)
25 gr patrunjel proaspat (1/2 legatura)
50 gr alune de padure
50 gr branza de capra proaspata (gen La Colline clasic)
1/2 lamaie bio
1/2 avocado (scos bucata intreaga din coaja, folosind o lingura)
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru

Portii: 2 (salate individuale; 4 daca le serviti la micul dejun cu ou)
Calorii: 885 cal (in total)

  1. Se prajesc alunele in cuptor, la 170C timp de 10 minute.
  2. In acest timp se taie tulpinile de telina felii subtiri si se pun intr-un bol. Se adauga sucul de la 1/2 lamaie (2-3 linguri), coaja rasa de la 1/2 lamaie si uleiul. Se presara si putina sare si se amesteca. Se lasa sa stea la macerat 10-15 minute.
  3. Patrunjelul se toaca mare. Alunele se presara cu sare si piper negru rasnit si se strivesc intr-un mojar, dar nu le maruntiti prea tare, sa ramana si bucati mai marisoare. Daca nu aveti mojar, s epot toca cu cutitul.
  4. Intr-un bol mai mare se pune amestecul de salata (se presara putina sare) si se toarna deasupra telina cu tot cu sucul din bol. Se presara alunele si branza de capra rupta bucatele. Se amesteca usor cu mana si se muta in bolul de servire.
  5. Deasupra se aseaza 1/2 avocado cu taietura in sus. Se stropeste taietura cu putin suc de lamaie.
  6. Se poate servi ca atare, eventual cu putina paine prajita. Puteti sa nu adaugati branza si sa o serviti ca si garnitura langa peste (la gratar) sau ton din conserva. Sau sa faceti portii mai mici si sa le serviti la micul dejun/brunch cu oua posate/ochiuri.

Comentarii (1)

 

Apostol+Mariana  acum un an - 12 Iulie 2022 19:45  

Abia astept sa o fac.Multumesc
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...