Chipsuri de telina

Categorii: Retete gustari (snack), Retete cu legume, Retete de post, Retete fara gluten, Retete la cuptor

 

Chipsuri de telina
Pinterest

Chipsuri sanatoase. Sunt similare cu chipsurile din sfecla rosie, doar timpii de coacere sunt usor mai mari. Telina e putin mai dificila decat sfecla rosie, asa ca este foarte important sa folositi o razatoare buna care taie felii cat mai subtiri, altfel chipsurile nu vor deveni casante. Desi arata ciudat si nu sunt asa frumoase ca cele de sfecla, sunt foarte gustoase, seamana un pic cu chipsurile de mere.

Ingrediente
Chipsuri de telina

radacina de telina
sare de mare

Preparare
Chipsuri de telina

  1. Se aleg radacini de telina mai tinere ca sa nu fie fibroase. Eu aleg si capatani mai mici, ca sa le pot da intregi pe razatoare. Dar daca sunt mai mari si nu incap pe razatoare, le taiati in 2-4 bucati. Se curata telina de coaja. Se taie rondele foarte subtiri folosind acest tip de razatoare.
  2. Se aseaza feliile in tavile cuptorului cu hartie de copt. Asezati feliile unele langa altele, fara a le suprapune. Se presara cu sare mare.
  3. Se introduc cate 2 tavi deodata in cuptor, la 180C cu ventilator si se lasa 20 minute. Dupa acest timp marginile vor fi usor uscate (se ridica in sus) iar centrul trebuie sa fie facut, adica sa nu mai fie crud/tare. Scoateti chipsurile intr-un bol larg pe masura ce se face fiecare tava.
  4. Cand le-ati terminat de copt pe toate, asezati chipsurile din nou in tavi, tot unele langa altele, fara a le suprapune. Ele s-au miscsorat destul de mult la coacere, asa ca nu vor mai ocupa atata spatiu si veti avea mai putine tavi.
  5. Scadeti temperatura la 130C cu ventilator si dati tavile inca 20-25 minute, pana chipsurile se deshidrateaza si mai mult si devin crocante.
  6. Scoateti tavile din cuptor si lasati chipsurile sa se raceasca in ele, in acest fel se vor face si mai crocante. Doar cand sunt racite complet le mutati in boluri (daca le consumati imediat) sau cutii cu capac (daca doriti sa le pastrati mai mult timp). Daca se inmoaie le puteti tine 5 minute in cuptor, la 180C, ca sa redevina crocante.
 
Chipsuri de telina - Telina felii

1. Telina felii

Chipsuri de telina - Dupa prima uscare la 180C

2. Dupa prima uscare la 180C

Chipsuri de telina - La a doua uscare la 130C

3. La a doua uscare la 130C


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 6)  

 
loading...

Chipsurile bunicii

9 Decembrie 2015

Chipsurile bunicii

Chipsuri de sfecla rosie

11 Noiembrie 2015

Chipsuri de sfecla rosie

Bake Rolls, chipsuri de paine

14 Octombrie 2014

Bake Rolls, chipsuri de paine

Chipsuri de mere

30 Martie 2010

Chipsuri de mere

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus