Supa de legume si curry

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete de supe si ciorbe

Imi era dor de aromele mancarii indiene, e delicioasa si foarte aromata. Daca va place curry trebuie sa o incercati.

Ingrediente

1 ceapa
1/2 ardei
1 morcov mare
2 catei usturoi
1 dovlecel mic (150 gr)
200 gr porumb din conserva
1 kg cartofi
400 gr conopida (cam jumatate de capatana medie)
2 lingurite praf curry
1 lingurita sare
1 lingurita plina cu mustar
1 l supa de legume (sau 1 l apa + 2 cuburi knorr de legume)
200 ml apa
patrunjel
chili pudra (optional)
4 linguri ulei

  1. Se toaca ceapa, usturoiul si ardeiul. Morcovul se taie rondele. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi. Conopida se desface buchetele.
  2. In uleiul incins se pune ceapa, ardeiul si morcovii la calit. Cand se inmoaie ceapa se adauga curry, mustar, sare si usturoi. Se calesc inca 30 secunde.
  3. Se pun cartofii si conopida in oala si se toarna supa si apa peste. Se da focul la mediu si se fierbe cam 15-20 minute.
  4. Se aduga dovleceii si porumbul si se mai lasa 10 minute la fiert.
  5. Se pune jumatate din supa intr-un blender si se mixeaza. Crema se pune inapoi in oala, peste supa. Se amesteca.
  6. Se serveste cu patrunjel tocat si cu chili pudra daca doriti sa fie mai iute, deoarece supa e oricum picanta de la curry.

Calim legumele si condimentele

Fierbem supa

Facem piure jumatate din supa

Supa de legume si curry

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...