Tabbouleh cu mere, pere si nuca

Retete cu fructe Retete garnituri Retete fara gluten Retete salate

Reteta Tabbouleh cu mere, pere si nuca

E atat de buna incat nu am lasat nimic, nimic in bol. Am pescuit cu rabdare toate bucatele de mar crocant, para dulce si nuca prajita de pe fundul bolului. Mai rar asa salata, sa vrei mai mult... si sa faci dansul bucuriei in timp ce o mananci.

Ingrediente

2 legaturi mari de patrunjel (cca 50 gr)
1/2 mar mare (soi dulce, parfumat; Golden am folosit)
1/4 para mare (dulce si coapta)
4 linguri generoase seminte de rodie
50 gr samburi de nuca
1 lingura suc de lamaie

Vinegreta cu ceapa rosie

1 ceapa rosie mica (cca 20 gr)
30 gr suc de lamaie
50 gr ulei de masline
sare

Portii: 2
Calorii: 325 cal / portie

  1. Vinegreta se poate prepara dinainte, sta bine si o zi la frigider. Ceapa se taie cubulete cat mai mici. Se presara cu putina sare si se maseaza usor. Se lasa sa stea 5 minute. Se aduag sucul de lamaie si se lasa sa mai stea 10-15 minute, pana ceapa devine roz intens. Se adauga uleiul in fir subtire in timp ce amestecati rapid cu o furculita sau un tel mai mic, sa obtineti o emulsie. Se lasa sa stea pana e nevoie de ea. Cu cat sta mai mult, cu atata e mai buna.
    * iese vinegreta suficienta pentru 2-3 salate tabbouleh; e buna si pe alte salate
  2. Nuca se imprastie in tava cuptorului si se coace la 170C timp de 10 minute (sa fie rumena). Se lasa sa se racoreasca, apoi se freaca intre palme ca sa cada jos cojitele. Se toaca marunt cu cutitul sau intr-un mojar.
  3. Se taie coditele de la patrunjel si frunzele se toacat cat mai marunt. Se presara cu putina sare si se maseaza usor.
  4. Se taie marul si para cubulete. Se adauga peste patrunjel. Se adauga semintele de rodie.
  5. Se adauga 2 linguri vinegreta, avand grija sa luati mai multa ceapa. Se adauga si sucul de lamaie si se amesteca usor. Se gusta de sare si daca mai doriti vinegreta.
  6. La final se adauga nuca si se amesteca iar usor.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...