Tabbouleh cu struguri albi si ardei verde

Retete cu fructe Retete garnituri Retete de post Retete salate

Vara doar te joci cu mancarea! Iar rezultatul e grozav, proaspat si colorat, cu minim de efort.

Ingrediente

100 gr couscous
150 gr struguri albi (de masa)
100 gr rosii cherry
1/2 ardei kapia verde-inchis (+ 1/2 ardei iute verde, optional)
3 linguri samburi de rodie
1 lamaie mica bio
3/4 lingurita ras-el-hanout (sau Garam Masala de la Fuchs)
1/2 legatura patrunjel
10 frunze mari busuioc
10 frunze mari menta
1 lingura ulei de masline
sare

Portii: 2 (ca salata); 4 (garnitura)

  1. Couscous-ul se pune intr-un bol si se acopera cu 150 ml apa care fierbe in care ati dizolvat 1/2 lingurita de sare si ras-el-hanout. Se adauga sucul de la 1 lamaie (cca 3-4 linguri suc) si uleiul de masline. Se amesteca si se acopera bolul timp de 10 minute. In acest timp couscous-ul va absorbi toata apa, se va inmuia.
  2. Pregatiti restul ingredientelor:
    - se taie strugurii in doua; se taie rosiile chery in doua
    - se toaca marunt verdeturile
    - se taie patratele ardeiul verde
  3. Se afana couscous-ul cu o furculita pana se desface si arata aerat. Se gusta de sare si suc de lamaie. Se adauga coaja rasa de la lamaie. Se amesteca bine.
  4. Deasupra se pun strugurii, rosiile, ardeii, rodia si verdeturile. Se amesteca usor si se muta salata intr-un bol larg.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...