Couscous cu naut si morcovi

Retete garnituri Retete de Pasti Retete de post Retete salate

Reteta Couscous cu naut si morcovi

O salata-garnitura placut aromata, construita din texturi diferite: morcovii moi, nautul crocant (ca niste crutoane aproape) si couscousul care le leaga. Verdeata si coriandrul ii dau prospetime. Este buna ca atare in perioada postului, dar este potrivita ca garnitura langa pui sau miel la gratar.

Ingrediente

250 gr nautĀ fiert
400 gr morcovi (3 morcovi mari)
200 gr couscous fin
1 legatura patrunjel
2 linguri suc de lamaie
3.5 linguri ulei (cu gust neutru)
3 lingurite rase boabe coriandru macinate
1/2 lingurita boia dulce
sare, piper negru, chili

Portii: 2

  1. Se taie morcovii bastonase groase cam cat degetul mic. Se presara cu putina sare, piper negru, 1 lingurita corinandru macinat. Se stropesc cu 1/2 lingura ulei si se amesteca bine. Puteti gusta sa va asigurati ca sunt bine asezonati.
  2. Nautul se scurge bine. Se presara cu sare, piper negru, chili dupa gust, boiaua si 2 lingurite rase coriandru macinat. Se adauga 1 lingura ulei si se amesteca bine. Gustati sa fie bine asezonate.
  3. Se aseaza morcovii pe jumatate din tava cuptorului (acoperita cu hartie de copt daca vreti). Pe cealalata jumatate se imprastie nautul. Prefer sa le asez asa, astfel incat daca se coc diferit sa le pot scoate separat.
  4. Se da tava la cuptor la 220C timp de 25 minute. Cam dupa 15 minute incepeti sa verificati si morcovii si nautul si cand sunt gata ii scoateti in boluri separate (morcovul trebuie sa fie copt de tot; nautul trebuie sa fie usor crocant).
  5. Morcovul se tai bucatele mai mici si se lasa sa se raceasca. Nautul se lasa sa se raceasca.
  6. Cat stau morcovii si nautul la cuptor incingeti o tigaie larga si prajiti couscousul la foc mediu pana se rumeneste pe ici pe colo (nu trebuie sa fie uniform rumen). Scoateti couscousul intr-un bol si adaugati putina sare si 250 ml apa fiarta peste el. Acoperiti bolul si lasati sa stea macar 10 minute. Apoi cu o furculita il afanati sa se desfaca bob cu bob si adaugati sare daca mai trebuie.
  7. Cand toate elementele salatei sunt racorite, amestecati couscousul cu morcovii si nautul. Adaugati patrunjelul tocat fin. Amestecati.
  8. Adaugati 2 linguri suc de lamaie si 2 linguri ulei si amestecati iar.

Couscus prajit

Couscus prajit

Couscous cu apa fierbinte

Couscous cu apa fierbinte

Morcovi si naut condimentat in tava

Morcovi si naut condimentat in tava

Couscous cu naut si morcovi

Couscous cu naut si morcovi

Comentarii (5)

 

Mari Ana  acum 8 ani - 14 Martie 2016 16:01  

Sa inteleg ca vor urma multe retete de post? :) Pentru ca ar fi binevenite, desi avem deja de unde sa ne inspiram (azi am facut supa crema de praz si cartofi, perfecta chiar si fara smantana si branza de capra, tofu picant, naut copt picant). Recunosti retetele, nu? Esti cel mai de nadejde ajutor al meu in materie de gatit.
 

Ioana  acum 8 ani - 14 Martie 2016 18:43  

de post, de Pasti, multe dulciuri :)
 

Ela  acum 8 ani - 22 Martie 2016 13:04  

Neasteptat de bun!Nota 20
 

Ioana  acum 8 ani - 23 Martie 2016 10:44  

ma bucur, Ela!
 

Cori Cj  acum 6 ani - 6 Octombrie 2017 16:24  

La un steak de vita nu ar merge? =P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...