Tapas cu crema de rosii si ansoa

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete simple Retete din Spania

Reteta Tapas cu crema de rosii si ansoa

Un mod simplu de a folosi crema de rosii spaniola. Pentru a face un platou asortat, in loc de ansoa puteti folosi bucati de ton (din conserva sau confit), felii de chorizo prajite, bucati de avocado sau felii de jamon iberico.

Ingrediente

fileuri de ansoa in ulei
crema de rosii
felii de bagheta
ulei masline
ulei de patrunjel (optional)

Calorii: 50 cal / bucata

  1. Nota: calculati 2-3 felii de bagheta pentru o portie; fiecare bucata are aprox. 50 calorii.
  2. Se stropesc feliile de bagheta cu putin ulei si se prajesc in tigaia grill, pe gratar sau in toaster.
  3. Se pune cate o lingurita generoasa de crema de rosii pe fiecare felie. Se aseaza cate un file de ansoa deasupra.
    * daca fileurile de ansoa sunt foarte sarate, se pot desara din timp in apa rece; sau doar se clatesc sub jet de apa; se usca apoi bine cu servetele de hartie si se ung cu putin ulei de masline
  4. Daca doriti, stropiti totul cu putin ulei de patrunjel, astfel incat platoul sa fie colorat si vesel.

Comentarii (2)

 

Misha  acum 2 ani - 3 Ianuarie 2020 16:30  

Suna tare bine, abia astept sa incerc!

An Nou plin de bucurie si inspiratie, draga Ioana!
 

Ioana  acum 2 ani - 6 Ianuarie 2020 10:28  

La multi ani, Misha!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...