Crema de rosii spaniola

Retete cu legume Retete de Sosuri si Salsa Retete din Spania

Reteta Crema de rosii spaniola

In Sevilla, supa rece de rosii Salmojero, o supa densa si cremoasa, insotea diferite mancaruri/tapas pe post de sos. Mi-a placut ideea, asa ca am facut o varianta de iarna a acestei creme, folosind rosii din conserva.

Crema o puteti folosiĀ  in sandwichuri, ca dressing, sau langa diferite mancaruri (de exemplu langa o felie de tortilla spaniola). Sau o puteti transform usor intr-o supa crema daca dublati cantitatile si adaugati mai multa apa la pasul 5 (450 ml apa pentru portie dubla).

Ingrediente

1 conserva de rosii (de 400 gr)
1 ceapa mica
1 catel usturoi
1/2 lingurita oregano uscat
1/4 lingurita fulgi de chili
20 gr miez de paine alba
75 ml apa
50 ml ulei de masline extravirgin
1 lingurita otet de sherry (xeres)
sare, piper negru

  1. Intr-o oala mica se pune o lingura din ulei si se caleste ceapa tocata cubulete pana seinmoaie, cca 5 minute.
  2. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  3. Se adauga oregano, chili si se rasneste piper negru dupa gust si se mai calesc 1 minut, amestecand.
  4. Se adauga rosiile strivite cu furculita si sare si se fierbe totul la foc mediu spre mic, timp de 15 minute.
  5. Se adauga apa si painea rupta bucatele si se mai fierbe cu capac, tot la foc mediu spre mic, inca 10 minute.
  6. Se mixeaza continutul oalei in robot sau cu blenderul vertical pana aveti un piure fin. Se adauga otetul si se mixeaza scurt. Apoi se toarna uleiul ramas in fir subtire, in timp ce mixati cu blenderul. Astfel se va forma o emulise iar crema de rosii se va ingrosa, devenind si foarte cremoasa. Dregeti de sare si otet.

Comentarii (1)

 

Apostol Mariana  acum 4 ani - 14 Februarie 2020 17:39  

Super Ioana!!Deja simt gustul..
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...