Tiramisu cu amaretti

Retete cu branza Retete desert Retete din Italia Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Inca un tiramisu la colectia mea. E diferit prin modalitatea de preparare a cremei (in acest mod poate fi cosumant si de cei care nu manaca ou crud, cum ar fi gravidele) si prin faptul ca piscoturile au fost inlocuite de amaretti. Astept parerile voastre! Ramaneti la clasicele piscoturi sau preferati aceasta varianta?

Ingrediente

250 gr branza mascarpone (la temp. camerei)
2 galbenusuri de ou (la temp. camerei)
150 ml smantana pentru frisca (rece)
20 gr zahar pudra
20 gr zahar tos
1 lingurita esenta vanilie
15 ml rom (sau vin Marsala dulce; sau sherry dulce)
1/2 pachet amaretti
1 ceasca cafea expresso
cacao pentru pudrat

Portii: 2 cesti cappuccino

  1. Crema de oua: intr-un vas punem galbenusurile oualor, zaharul tos si romul. Il asezam pe o oala cu apa care fierbe incet si cu un tel batem bine amestecul pe abur, pana zaharul e complet topit. Va dura cam 8-10 minute daca faceti operatia manual. Puteti insa sa folositi si un mixer. Cand zaharul e complet topit (treceti cu degetul pe fundul craticioarei si simtiti daca mai sunt granule netopite de zahar), luati craticioara de pe abur si puneti-o cu fundul intr-un vas in care ati pus apa rece gheata. Continuati sa amestecti cu telul pana crema de oua e racita, cam 3-4 minute. Veti simti cum crema se ingroasa si la final va curge de pe tel in fir gros. Verificati crema cu degetul si cand o simtiti la temp. camerei e gata.
  2. Crema mascarpone-ou: frecati bine mascarpone cu esenta de vanilie. Incepeti sa adaugati in ea crema de ou, cate 1 lingura o data, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza.
  3. Bateti cu mixerul frisca impreuna cu zaharul pudra, pana frisca sta pe telul mixerului.
  4. Crema tiramisu: adaugati frisca in crema mascarpone-oua, in trei transe, amestecand usor cu un tel, astfel incat frisca sa nu se lase.
  5. Asezati in cescute de cappuccino (sau ceai) un strat de crema. Deasupra asezati un strat de biscuiti amaretti inmuiati scurt in cafea. Urmeaza apoi un alt strat de crema... se continua pana ceasca e plina, ultimul strat fiind de crema.
  6. Crema ramasa se pune in spritzul de patiserie si se orneaza cescutele. Se pudreaza cu cacao.

Batem galbenusurile pe abur

Crema de galbenusuri racita

Adaugam crema de galbenusuri in mascarpone

Frisca batuta

Tiramisu in cana

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...