Tocanita de calamari cu legume

Retete cu legume Retete cu peste si fructe de mare Retete simple

Desi prefer calamarii la gratar sau prajiti in aluat, aceasta este o varianta gustoasa pentru prepararea lor, mai ales daca aveti calamari mari. Asa, nu veti avea surprize, calamarii vor iesi atat de fragezi incat se vor topi in gura.

Ingrediente

400 gr calamari (3 calamari mari)
1 ceapa
50 ml vin rosu/alb sec
2 rosii din conserva + 2 linguri suc din conserva
1 lingurita pasta de ardei
2 catei usturoi
2 foi dafin
1-2 fire cimbru
250 ml apa
2 cartofi
1 conserva mazare de 800 gr
4 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4-5

  1. Se toaca ceapa foarte foarte marunt. Se caleste timp de 2 minute in uleiul incins.
  2. Se adauga calamarii taiati rondele (tentaculele le lasati intregi daca doriti). Presarati putina sare si puneti capacul pe tigaie. Dati focul la mediu spre mic si lasati sa fiarba inabusit timp de cca 20 minute, pana sucul lasat de calamari scade de tot.
  3. Adaugati vinul si fierbeti timp de 2 minute, pana lichidul scade iar de pe calamari.
  4. Adaugati piper cimbrul, dafinul si rosiile+pasta de ardei+usturoiul+120 ml apa mixate in blender ca sa devina pasta. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  5. Puneti iar capacul pe oala si lasati sa fiarba timp de 15-20 minute.
  6. Adaugati cartofii taiati cubulete si inca 120 ml apa, cat sa fie aproape acoperiti cartofii. Fierbeti in continuare, tot cu capac, cca 20 minute, pana cartofii sunt fierti.
  7. Adaugati mazarea scursa bine si lasati sa mai fiarba 2-3 minute. Gustati sosul de sare si mai adaugati daca e necesar.

Calamarii curatati taiati rondele

Calamarii in tigaie

Calamarii fierb in suc propriu

Stingem cu vin si adaugam verdeturile

Adaugam pasta de rosii si ardei

Adaugam cartofii

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...