Calamari umpluti

Retete cu legume Retete cu peste si fructe de mare

Reteta Calamari umpluti

Cam ghinionisti acesti calamari, a trebuit sa-i pap singura. Radu s-a intors de la servici, ii era rau si toata noaptea s-a simti rau iar azi a fost diagnosticat cu o enterocolita... pe diseara trebuie sa fac ceva simplu cu orez sau paste sa poata manca si el.

Ingrediente

2 calamari mari (20 cm lungime)
1 ceapa mare
1 ardei gras
1 rosie mare
1 catel usturoi
1 ansoa in sare (sau sardina)
50 ml vin alb sec
2 linguri pesmet
1 lingura ulei
sare, piper

Portii: 2

  1. Curatam calamarii dupa instructiunile de aici. Tentaculele se toaca marunt.
  2. In uleiul incins se calesc ceapa si ardeiul tocate marunt. Se presara putina sare.
  3. Se adauga tentaculele tocate si ansoa taiata marunt si se mai lasa la calit 2 minute.
  4. Se adauga usturoiul strivit, se amesteca rapid si se stinge cu vin. Se lasa cam 2 minute pana vinul se evapora.
  5. Se adauga rosia decojita taiata cubulete si se fierbe pana scade sosul. Se condimenteaza cu piper. Se ia de pe foc si se adauga pesmetul. Umplutura e gata.
  6. Umplem tuburile calamarilor cu aceasta umplutura, dar lasati spatiu deasupra de cca 1-2 degete (calamarii se strang pe gratar si nu vrem sa iasa umplutura afara). Se inchid cu o scobitoare ca sa nu iasa umplutura afara la prajit.
    * calamarii umpluti se pot pastra la frigider pana in momentul in care doriti sa-i serviti
  7. Incingem foarte tare tigaia grill unsa doar cu un strop de ulei. Calamarii trebuie sa-i facem repede si sa nu ii prajim prea tare fiindca devin cauciucosi. Ii asezam pe gratarul incins si lasam cam 2-3 minute pe fiecare parte, apoi ii rostogolim si pe laterale cam 1 minut. Stim ca sunt gata cand culoarea alba semitransparenta a tuburilor devine alb mat.
  8. Se scot din tigaie si se servesc imediat cu o garnitura de cartofi natur.

Calim legumele cu ansoa si tentaculele

Calim legumele cu ansoa si tentaculele

Adaugam rosia

Adaugam rosia

Umplutura

Umplutura

Umplem calamarii

Umplem calamarii

Ii prajim pe grill

Ii prajim pe grill

pe ambele parti...

pe ambele parti...

Calamari umpluti

Calamari umpluti

Comentarii (5)

 

Ancutza  acum 13 ani - 1 Septembrie 2009 16:12  

Si noi am fost intr-o mini vacanta in Ungaria si fetele au facut enterocolita dupa 2 zile ce ne-am intors si mi-a fost foarte greu sa le tin la regim pana si-au revenit , asa ca multa sanatate lui Radu...
 

Ioana  acum 13 ani - 1 Septembrie 2009 16:20  

aoleu, saracutele!!! oare e epidemie de enterocolita? se poate asa ceva? farmacista mi-a zis ca a mai avut cateva cazuri inaintea mea, cu aceleasi simptome.
 

Ancutza  acum 13 ani - 1 Septembrie 2009 16:41  

Nu stiu daca se poate asa ceva ...nici noi nu ne-am simtit tare bine dar nu am facut enterocolita. Fetele cred ca au luat ceva microbi de la apa din bazin . Am fost un grup de 7 persoane , printre care inca o fetita de 9 ani si numai fetele mele s-au imbolnavit :-& , oricum si-au revenit foarte greu , dupa 5 zile , dar bine ca a trecut.
 

Ioana  acum 13 ani - 1 Septembrie 2009 16:59  

nu-i spun ca dureaza atata, i-am spus ca pe maine va fi bine ;)
 

monica  acum 11 ani - 13 Aprilie 2011 00:49  

Pune si un pic de carne tocata cu orez (dra de calitate buna orezul) :p :p
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...