Ulei aromat cu tarhon

Categorii: Retete condimente, Retete simple

 

Ulei aromat cu tarhon
Pinterest

Cand tarhonulmeu incepe sa devina trist, cea mai simpla metoda de a-i prelungi viata e sa-l fac ulei. E bun in supe creme, pe omleta, in dressingurile pentru salate... oriunde simt nevoia unei note fine de tarhon. Avantajul uleiului e ca se poate doza in mancaruri astfel incat sa se obtina exact intensitatea dorita. E aceeasi situatie ca atunci cand prefer sa folosesc maioneza de usturoi in diferite sosuri reci in loc de usturoi strivit.

Fac in acest fel ulei de marar, de busuioc, de menta, de coaja de lamaie etc. Tentant! Acum va las sa hotarati cu ce va condimentati ziua.

Ingrediente
Ulei aromat cu tarhon

25 gr frunze de tarhon
250 ml ulei(am folosit de masline, mai neutru la gust)

Preparare
Ulei aromat cu tarhon

  1. Se spala tarhonul si se zvanta. Se iau frunzele de pe tijele de tarhonsi se pun in robot sau blender.
  2. Se adauga uleiul si se mixeaza la viteza mare timp de 1 minut.
  3. Se strecoaralichidul obtinut printr-o sita deasa (cea de ceai) si apoi daca doriti sa fie super curat uleiul il mai strecurati o data folosind tifon.
  4. Se pune uleiul aromat intr-un borcanel sau sticla si se pastreaza la frigider cam 1 saptamana.
    * resturile care va raman de la strecurarea uleiului nu le aruncati, se pot folosi asa cum am facut aici.
 
Ulei aromat cu tarhon - Trahonul se usca

1. Trahonul se usca

Ulei aromat cu tarhon - Luam frunzele

2. Luam frunzele

Ulei aromat cu tarhon - Stercuram uleiul mixat cu frunze de tarhon

3. Stercuram uleiul mixat cu frunze de tarhon


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 
loading...

 

 

iulia  acum 3 ani - 16 Mai 2016 14:43  

Re: Ulei aromat cu tarhon

Vai, Ioana, ne-ai innebunit cu tarhonul tau ! Am si eu o tufa in gradina si ma tot invarteam pe langa ea si nu stiam cum s-o "imblanzesc". Evident, mi-am amintit de cineva cu o ''mica'' obsesie pentru buruiana asta... Am vazut reteta asta si am zis s-o incerc dar, mie-mi place sa probez orice ulei aromat pe paine si,cum nu aveam paine si afara ploua urat, m-am trezit cu o paine cu nuci, una cu tarhon si cu un ulei aromat (desi tarhonul meu pare mai degraba rusesc)... si se spune ca dragoste cu sila nu se poate... Multumesc ca m-ai convins si ca ai pus multa perseverenta in asta vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 16 Mai 2016 15:39  

Re: Ulei aromat cu tarhon

ma bucur Iulia ca ai gasit variante de utilizare a tarhonului pe gustul tau.
deci... paine cu tarhon vesel
 

Laura  acum 2 ani - 15 Mai 2017 00:03  

Re: Ulei aromat cu tarhon

Buna! De ce rezista doar o saptamana? F faina ideea de a folosi tarhonul sau alte ierburi dar eu nu folosesc ulei f des iar intr o saptamana sigur nu consum toata cantitatea. Multumesc
 

Ioana  acum 2 ani - 15 Mai 2017 09:20  

Re: Ulei aromat cu tarhon

Laura, fiindca tarhonul e doar spalat, nu e nici macar oparit. iar in ulei, care are aciditate scazuta, bacteriile gasesc teren bun de inmultire. dar poti sa-l pui la congelator pentru timp mai indelungat, acolo rezista bine.
 

Elisabeta  acum 30 minute - 2 Septembrie 2019 11:11  

Re: Ulei aromat cu tarhon

Oare nu e bine sa-l sterilizam? Atunci poate tine mai mult
 

Ioana  acum 21 minute - 2 Septembrie 2019 11:20  

Re: Ulei aromat cu tarhon

ar tine, dar nu am incredere sa sterilizez ulei. are aciditate prea scazuta si daca nu e perfect sterilizat poate dezvolta bacterii periculoase. daca pui ceva acid in el ar fi ok, dar modifica gustul...
se poate insa congela cu succes.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus