Cum curatam calamarii

Tehnici in bucatarie

Cateva ponturi despre cum sa alegeti calamari proaspeti si apoi cum sa-i curatati.

  1. Cum sa alegeti calamari proaspeti:
    - pielea de pe ei trebuie sa aiba punctisoare visinii (purpurii) nu maronii;
    - tubul alb de sub piele trebuie sa aiba luciu, sa nu fie un alb mat;
    - daca atingeti tentaculele acestea trebuie sa fie flexibile nu moi, sa simtiti ca sunt inca elastice
  2. Cum se curata (vezi si poze jos):
    - scoateti pielea cu punctisoare visinii incepand de la coada, de acolo se desprinde foarte usor
    - trageti afara capul (tentaculele), el va iesi cu un intestin care trebuie indepartat
    - curatati tubul alb in interior: prima data iese un os transparent cu aspect de plastic si apoi scoateti tot ce e gelatinos in interior; introduceti tubul sub jet de apa si curatati bine interiorul
    - curatati capul: intre tentacule este un cartilaj cu un punct negru in mijloc, scoateti-l strangand de la baza asa cum ati scoate un cos ; taiati ochii folosind o foarfeca sau un cutit.
    - calamarii sunt curatati acum, puteti sa-i preparati dupa cum doriti

Calamar proaspat

Se scoate pielea

Scoatem capul si intestinele

Curatam tubul in interior si scoatem osul transparent

Scoatem cartilajul dintre tentacule

Cartilajul e scos

Inlaturam ochii

Calamari curatati

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...