Cum decongelam pestele

Tehnici in bucatarie

Reteta Cum decongelam pestele

Nu dezghetati niciodata pestele congelat fortat, iar daca e cumparat e mai sigur sa-l decongelati / marinati in lapte. Avantajele pestelui congelat sunt: e mai ieftin si aveti acces la mai multe soiuri de peste, mai ales daca nu locuiti langa mare.

  1. Sfaturi pentru cand cumparati peste congelat: uitati-va in pungi, bucatile de peste (fie ca e intreg, fie ca sunt fileuri sau rondele) trebuie sa fie separate, sa nu fie lipite intre ele; de asemenea sa nu aiba urme de gheata pe sau intre ele (deloc!!!); sa nu fie deformate, indoite; toate acestea sunt semne ca pestele a fost decongelat si se va inmuia cand il veti gati.
  2. Nu dezghetati niciodata pestele congelat fortat (in apa calda sau la microunde...)! Carnea se va inmuia sau va deveni "buretoasa"... oricum pestele dezghetat fortat nu mai e bun de nimic. Il dezghetati la frigider (va dura mai mult, dar daca il puneti de seara, pana dimineata e dezghetat).
    * daca totusi pestele decongelat asa are consistenta buretoasa dupa pregatire inseamna ca a fost decongelat inainte de a-l cumpara, in magazin sau in timpul transportului intre magazine si ar fi bine sa nu-l consumati; pesemne ca ati ignorat sfaturile de la punctul 1!!! :p
  3. Decongelarea pestelui in lapte. Tehnica e valabila daca aveti peste intreg congelat, cumparat de la magazin. Il puneti asa inghetat in lapte si-l lasati sa se dezghete, la frigider desigur. Astfel va avea gust ca de peste proaspat, nu ca unul de la congelator, prins de nu stiu cand si trecut prin supermarketuri.... laptele ia mirosul puternic de peste, care apare cand acesta nu e proaspat.
    Se poate face acest lucru si pentru fileuri sau rondele de peste sau daca peste e de pe gheata, nu se stie niciodata cat a stat acolo! Pentru aceasta fileurile/rondelele se lasa la decongelat in frigider. Inainte de a le gati se lasa acoperite cu lapte 10 minute, apoi se scurg. Se usca bine cu servetele de bucatarie si sunt gata de gatit.

Pofta de peste sa aveti!

Comentarii (10)

 

MIRON ROXANA  acum 15 ani - 11 Ianuarie 2009 15:17  

:) e bine de retinut
 

alina  acum 15 ani - 2 Februarie 2009 15:28  

eu stiu ca daca ti pestele in lapte cu o ora inainte de al pregati iese foarte gustos
 

jeny  acum 15 ani - 24 Februarie 2009 05:17  

multumesc de sfat ioana ,poate asa sotul meu nu m-ai stramba .din nas cand avem peste la masa
 

Ancutza  acum 14 ani - 24 Aprilie 2009 13:57  

Ciao, pot sa folosesc tehnica asta de decongelare si la fileuri de peste ? Sau mai bine le las la temperatura camerei?
 

Ioana  acum 14 ani - 24 Aprilie 2009 14:42  

eu o folosesc si la fileuri, doar am grija cum se decongeleaza sa le scot din lapte, sa nu "absoarba" lichid. am patit doar o data sa absoarba lichid, dar cred ca fileurile erau compromise, poate au fost dezghetate in magazin, dar de atunci n-am mai riscat sa le las prea mult in lapte
 

cristina  acum 14 ani - 25 Ianuarie 2010 00:51  

stii cumva cum se scoate mirosul acela crud de peste din peste?
 

Adriana  acum 14 ani - 17 Martie 2010 22:11  

:p uite ca asta chiar nu am stiuto..... Multumesc.
 

LIVANT  acum 13 ani - 3 Iulie 2010 13:48  

se pune in apa cu sare cat sa acopere pestele-la 1l apa -1 lingura sare grunjoasa.
 

Roxana  acum 12 ani - 10 Februarie 2012 00:25  

Am incercat sa fac asta si pestele a iesit minunat ...Chiar daca fratele prietenului meu a ras un pic de aceasta tehnica, s.a cam lins pe degete la final... ;)
 

mn.  acum 8 ani - 6 Martie 2016 16:40  

=P~ =P~ =P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...