Bere Hophead

Joie de vin

Reteta Bere Hophead

Vesti bune si inca un motiv sa veniti la Cluj! O mica fabrica de bere artizanala s-a deschis la Cluj Napoca. Si nu oriunde, fix peste drum de mine. Ia ziceti si voi, ce noroc pe capul meu! Asadar, joia asta vom bea bere, nu vin.

Anul trecut in noiembrie am fost la o degustare de bere si gustul acestei beri mi-a ramas in minte. Probabil preferinta mea pentru berile amarui m-a facut sa o remarc. Si faptul ca era singura servita rece-gheata. Dar cum atunci nu aveau nici etichete, nici flyere am uitat numele. Am intrebat in stanga si-n dreapta de unde cumpar bere "ceva-cu head", nimeni nimic. In ajunul Anului Nou, Radu a vazut o postare pe Facebook cu o noua berarie deschisa in Cluj si desi nu aveau adresa trecuta in articol, a recunoscut din poze cladirea de peste drum de noi. Ne-am infiintat la usa. Surpriza! Nu eram singuri. Gurmanzii Clujului recunoscusera cladirea si venisera sa vada ce e cu berea asta. Si uite asa pe masa de revelion am avut cea mai proaspata bere.

Hophead produce mai multe tipuri de bere, dar fiind o fabrica mica (efectiv cat livingul meu!), are cam 2 sortimente saptamanal. Etichetele sunt vesele si mai ales ofera informatii complete despre ce e in interior, inclusiv sugestii de servire. Ambalajul atragator le face un cadou potrivit pentru orice amator de bere. Va asigur ca veti fi foarte hop hip.

Preturile sunt in jur de 6.5 - 7 lei / sticla. Fiind o bere nepasteurizata se pastreaza neaparat la loc rece (o tin in frigider). In Cluj o puteti gasi si in cateva baruri (Old Friends din Hasdeu, Off the Wall si Sax din Piata Muzeului).

Preferata mea din ce am gustat pana acum este Immigrant, o bere tip American Pale Ale, aromata (grapefruit si pin) dar echilibrata de gustul amarui al hameiului. Spuma este cremoasa, compacta, ca cea de cappuccino. Mirosul placut, proaspat, anunta gustul echilibrat. Producatorul o recomanda pentru carnea la gratar si shaorma. Alcool 5.1%

Opium (Indian Pale Ale) este o alta optiune foarte buna, mai ales daca va plac berile foarte amarui. Mirosul are note citrice (grapefruit si coaja de pomelo) si usor dulcege (parca de crema de zahar ars), care se simt apoi si la gust, insa imediat vine gustul intens al hameiului sa le tempereze. Este doar cu o nota mai roscata decat Immigrant iar spuma este mai groasa dar mai aerata. Este recomandata alaturi de carne afumata, mancare picanta si branza albastra. Alcool 6.5%

In curand trebuie sa fie gata AutoPilot, am auzit ca e o bere blonda usurica, abia astept sa o incerc.

Mai multe despre bere, sortimentele curente si unde o puteti gasi puteti citi aici pe Facebook.

Opium

Opium

Comentarii (6)

 

Dana Marmorstein Jovik  acum 6 ani - 18 Martie 2016 12:43  

Multumim mult de vorbele frumoase, vecino! Sa ne vedem cu bine :)
 

maria  acum 6 ani - 18 Martie 2016 14:47  

Sa le mearga bine!Sa fie apreciati!si foarte important sa aiba mereu acelas gust
si caracteristici.
 

Namor  acum 6 ani - 18 Martie 2016 16:37  

Va multumesc pentru retetele si informatiile culinare, foarte practice si mai ales, gustoase. Nu aveti cumva o reteta de bere facuta in casa?
 

Ioana  acum 6 ani - 18 Martie 2016 18:07  

Dana, cu drag, scriu cu mare placere despre lucrurile care-mi plac :) trecem pe la voi luni dupa AutoPilot ;)

Maria, da, e important sa mentina calitatea. in Cluj sunt cateva afaceri mici care de cativa ani au ramas constanti in ceea ce ofera, deci e posibil.

Namor, nuuuu, nu ma bag la asa ceva. specialistii se descurca mai bine.
 

Andreea  acum 6 ani - 18 Martie 2016 23:06  

ioana, daca esti si vecina cu dana, inseamna ca trebuie sa ajung pe strada asta minune neaparat... ei prieteni de cand lumea si pamantul, tu - mana mea dreapta din bucatarie :)

va pup!

Andreea
 

Ioana  acum 6 ani - 19 Martie 2016 14:39  

Haide Andreea, chiar acum ne gasesti usor, te iei dupa miros, hamei si mancare italiana ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...