Ciolan cu bere

Ingrediente

1 ciolan (preferabil afumat) de aprox. 1kg
piper boabe
7 catei usturoi
sare, piper, boia, cimbru uscat
1 cana bere

  1. Se pune in oala cu presiune ciolanul, piperul boabe si 4 catei usturoi intregi. Se acopera cu apa si se fierbe cam 45 minute.
  2. Se scoate si se freaca bine cu condimente si apoi se aseaza in vas termorezistent.
  3. Se toarna in vas 1 cana din supa in care a fiert ciolanul, berea si 3 catei usturoi striviti.
  4. Se da la cuptor cu capac 45 minute. Se mai tine apoi fara capac 15 min stropindu-l din cand in cand cu sosul din tava.

Comentarii (7)

 

angela  acum 15 ani - 29 Martie 2009 21:27  

l-em pregatit si eu astazi ! cu pireu de cartofi,hrean,iute-dulce si muratura ,a fost fantastic!
 

Ioana  acum 15 ani - 29 Martie 2009 21:41  

dar cu ce ocazie ati avut ciolan? ma bucur ca a iesit asa bun, sa va fie de bine :)
 

angela  acum 15 ani - 30 Martie 2009 09:50  

mi l-a adus un vecin din nordul Italiei! era asa de gust ,sa vedem daca ne place!e exact ca si cel din tara,! saptmana viitoare poate merge iarasi ,deja i-am pregatit lista de cumparaturi!
 

darvenia  acum 13 ani - 7 Decembrie 2010 20:53  

ciao vreau sa stiu ciolanul de porc l-ai cumparat din macelarie ? nu iese prea sarat? as vrea sa fac si eu dar nu as vrea sa iasa prea sarat de obicei afumaturile sunt cam sarate. tu l-ai fiert 45 de minute in ola cu presiune cu capacul pus ?sa inteleg
 

Ela  acum 13 ani - 12 Martie 2011 18:28  

Demential ciolanul asta!!!! l-am facut a doua oara,acum am luat ciolan dezosat si efectiv se topea in gura, foarte bun si aromat, l-am mancat cu pireu de cartofi si varza murata.
Felicitari pentru site, imi plac foarte mult retetele tale!
 

Banga Delia  acum 7 ani - 16 Iulie 2016 15:36  

Eu acum incerc fara sa fierb ciolanul ca e intreg si nu e afumat. Deh, din porcul nostru. Am pus bere neagra cam 250 ml si sare, piper si usturoi. Mi-am calculat cam 2 ore la cuptor la 200 grade dar va tin la curent cu ce se intampla:-))

 

Ioan Bica  acum 4 ani - 23 Decembrie 2019 10:23  

Am avut doua ciolane mici si unul mare. Din pacate nu am tinut cont de asta cand am pus la fiert. Cele mici s-au crapat la fiert fiind precis mai fragede. Oricum nu va spun unde ii arunc!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...