Branza marinata

Retete aperitive Retete cu branza

Reteta Branza marinata

Un preparat care va scoate din incurcatura oricand, o bruschetta sau o salata cu crutoane de casa nu va mai fi o banalitate daca adugati aceste cubulete de branza marinata. Si tineti minte, aceasta reteta creeza dependenta odata ce o incercati!

Ingrediente

500 g de telemea
3 catei de usturoi sau mai mult, dupa gust
1 foaie de dafin
boabe de piper si de coriandru (sau cimbru, busuioc)
oregano
ulei de masline

  1. Se taie branza cuburi, se zdrobeste usturoiul si boabele de piper si coriandru.
  2. Se pun bucatile de branza intr-un borcan impreuna cu foaia de dafin alternand straturi de branza, piper, coriandru, usturoi si oregano pana se umple borcanul. Se toarna ulei cat sa acopere totul si se inchide ermetic borcanul.
  3. Se lasa 2 saptamani la frigider pentru marinare.
  4. Atentie: uleiul de masline se solidifica la rece, asa ca trebuie sa scoateti borcanul din frigider cu 1 ora inainte de servire
  5. Uleiul de masline aromat care va ramane dupa ce consumati branza il puteti folosi la sosuri.

Comentarii (9)

 

Adry  acum 15 ani - 16 Martie 2009 21:02  

In 2007 inca nu stiam de site-ul vostru de aceea nu vazusem reteta asta!
Da exact asa fac si eu! ;)
 

Mara  acum 14 ani - 25 Mai 2009 17:07  

am primit de la soacra mea o maaaare bucata de branza de capra, primita la randul ei de la cineva, sa-i dea Domnul sanatate! cum ajung acasa o pun la marinat!
 

Ioana  acum 14 ani - 25 Mai 2009 17:18  

o sa-ti placa :) sa nu exagerezi cu boabele de coriandru, sunt foarte aromate, o lingurita e de ajuns
 

Mara  acum 14 ani - 10 Iulie 2009 15:56  

branza de capra s-a mancat de mult, a fost batalie pe ea! duminica desfacem borcanul cu telemea pusa la marinat acum doua saptamani! e o nebunie, intr-adevar! =P~
 

Ioana  acum 14 ani - 11 Iulie 2009 12:04  

sa aveti pofta :)
 

adnana  acum 13 ani - 26 Iunie 2010 21:54  

Cat timp se poate pastra la rece minunatia asta?
 

Emanuela  acum 11 ani - 10 Septembrie 2012 10:42  

Noi suntem dependenti. :) Foarte buna reteta!
 

siu daniela  acum 10 ani - 9 Septembrie 2013 11:23  

Am sa incerc si eu retetele tale,abia le-am descoperit. Esti foarte priceputa. Felicitari!
 

Varga Monika  acum 8 ani - 23 Ianuarie 2016 15:33  

:)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...