Broccoli in ulei de masline

Retete condimente Retete cu legume Retete de post Retete la cuptor Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Broccoli preparat astfel incat sa-l puteti folosi toata saptamana in sosuri si dressinguri, in sandwichuri simple sau toast, in salate, pe pizza. Prin aceasta metoda, gustul de broccoli se concentreaza foarte tare.

Urmeaza cateva retete demonstrative, fiti fara grija.

Ingrediente

250 gr broccoli (desfacut in buchete)
3 catei de usturoi
1/4 - 1 lingurita chili fulgi (pul biber)
sare
ulei de masline (de calitate)

  1. Buchetele de broccoli se taie felii. Asa va fi mai usor sa le asezati unele peste altele in vas decat daca le desfaceti buchetele mici.
  2. Intr-un vas ceramic asezati feliile de broccoli, presarandu-le usor cu sare. Asezati felii de usturoi printre broccoli. La final presarati chili dupa gust.
  3. Turnati ulei cat sa acopere broccoli. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si faceti o gaura in centru cu varful unui cutit.
  4. Dati la cuptor, la 105C, pentru aprox. 2 ore. Dupa 1 ora puteti incepe sa-l verificati, broccoli trebuie sa fie facut, sa intre furculita in el, dar fara a fi terci. Cand e asa, il puteti scoate din cuptor.
  5. Se pastreaza la frigider maxim 1 saptamana.

Broccoli in vas

Acoperim cu ulei de masline

Dupa 2 ore

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...