Cheesecake japonez

Categorii: Retete asiatice, Retete cu branza, Retete desert, Retete de Pasti, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Cheesecake japonez
Pinterest

Cel mai usor cheesecake, e ca un mousse. "Buretel" este numele lui de alint. Este preparat cu o cantitate foarte mica de zahar si o cantitate si mai mica de faina (amidon).Este usor de preparat si m-am gandit ca este o varianta buna pentru cei care nu vor sa faca pasca cu aluat dospit.

La ce sa fiti atenti: sa nu adaugati compozitia de galbenusuri prea calda peste cea de branza, sa bateti bine albusurile si temperatura cuptorului sa fie mica (daca cumva cheesecakeul se umfla prea repede si crapa, inseamna ca temp. cuptorului vostru e prea mare, reduceti-o imediat). Am folosit oua de casa la aceasta reteta, asa se explica culoarea galbena atat de intensa.

Reteta este adaptata de aici, am facut doar mici modificari de temperatura si am adaugat lamaie.

Ingrediente
Cheesecake japonez

300 gr crema de branza (philadelphia)
45 gr unt
3 oua
75 gr zahar
11 gr amidon
150 ml lapte
coaja de la 1/4 lamaie
1 lingura suc de lamaie

Portii: 8

Preparare
Cheesecake japonez

  1. Se freaca galbenusurile cu 20 gr zahar si apoi cu amidonul. Se adauga laptele fierbinte in fir subtire, amestecandu-se pana se omogenizeaza. Se lasa amestecul sa se raceasca complet.
  2. Se pune pe abur untul si cand e topit se adauga crema de branza. Se lasa pe abur doar pana crema e moale si se amesteca usor in ea, arata aproape ca o smantana. Se ia de pe abur. Se adauga in ea amestecul racorit de la pct. 1. Se incorporeaza sucul si coaja de lamaie.
  3. Albusurile se bat spuma. Cand spuma e formata dar inca moale se adauga restul de zahar, cate o lingurita pe rand, si se bate in continuare pana spuma e lucioasa si sta pe tel.
  4. Se incorporeaza spuma cu telul in 4 transe in compozitia de branza. Veti obtine o compozitie moale, care curge usor de pe lingura.
  5. Se tapeteaza o tava de chec de 25 x 10 cm cu hartie de copt. Se toarna amestecul in tava. Se aseaza tava de chec intr-o alta tava incapatoare si se toarna apa fierbinte in ea astfel incat sa ajunga la 2 cm inaltime.
  6. Se da tava la cuptor la 150C, timp de 1 ora si 10 minute. In acest timp cheesecakeul va creste usor si se va rumeni deasupra.
  7. Dupa ce e gata, opriti cuptorul, dar lasati cheesecakeul sa se raceasca inauntru timp de 1 ora, doar puneti o lingura de lemn la usa cuptorului, sa o tina intredeschisa sa iasa aburul.
  8. Scoateti cheesecakeul din tava prin rasturnare, cu grija, e destul de fragil. Aveti grija sa asezati o hartie de copt pe platoul cu ajutorul caruia rasturnati cheesecakul si sa faceti rasturnarea repede caci partea de deasupra e delicata si se poate lipi. Dati cheesecakeul la frigider macar cateva ore sau peste noapte. Ca sa nu se distruga partea de deasupra a cheesecake-ului, la frigider nu l-am acoperit cu folie, ci am folosit tava in care l-am copt, pe care am asezat-o deasupra.
  9. Cheesecakeul se feliaza cu un cutit ascutit, pe care-l curatati dupa fiecare taiere.
 
Cheesecake japonez - Untul si crema de branza pe abur

1. Untul si crema de branza pe abur

Cheesecake japonez - Adaugam compozitia de galbenusuri

2. Adaugam compozitia de galbenusuri

Cheesecake japonez - Se bat albusurile spuma

3. Se bat albusurile spuma

Cheesecake japonez - Se incorporeaza in aluat

4. Se incorporeaza in aluat

Cheesecake japonez - Compozitia in tava de chec

5. Compozitia in tava de chec

Cheesecake japonez - Cheesecake rasturnat pe platou

6. Cheesecake rasturnat pe platou

Cheesecake japonez - Asa am pastrat checul la frigider

7. Asa am pastrat checul la frigider


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 29)  

 
loading...

 

 

diana  acum 5 ani - 7 Aprilie 2014 12:20  

Re: Cheesecake japonez

Este super prajiturica!!!Multumesc ca mi-ai adus aminte de ea si ai dreptate, merge ca un inlocuitor pentru pasca. Eu o stiam ca Cotton japanese cheesecake.O recomanda cu draga inima!O textura de neuitat!!
 

Lucia  acum 5 ani - 7 Aprilie 2014 14:03  

Re: Cheesecake japonez

Multumes Ioana pentru reteta, e super, cu prima ocazie o voi incerca
 

Irina  acum 5 ani - 18 Aprilie 2014 23:06  

Re: Cheesecake japonez

Buna Ioana.
Am incercat acest cheesecake si a iesit exact ca in poza ta, dar ..... i-am pus hartie de copt la cuptor si dupa ce l=am scos, la ceva vreme a inceput sa curga apa din el. Cred ca nu am avut tava de copt potrivita si mi-a mai ramas compozitie si am mai pus in 3 forme de cozonacel :D ( si spre surprinderea mea a iesit mult mai bine inchegat si nici nu curge apa din el; pe ele le-am uns cu ulei fara hartie de copt).
Abia astept sa il gust ... arata exact ca un buretel, o mica pufosenie.
 

Ioana  acum 5 ani - 19 Aprilie 2014 16:45  

Re: Cheesecake japonez

pofta, irina. ma bucur ca ai ales sa faci acest cheesecake de Pasti.
 

lucia rotaru  acum 5 ani - 19 Aprilie 2014 19:38  

Re: Cheesecake japonez

Noi am facut intr o tava mare,arata tare bine.abia asteptam sa o gustam !!!Paste Fericit ! vesel
 

Lenuta Potoroaca  acum 5 ani - 5 Mai 2014 09:12  

Re: Cheesecake japonez

Arata foarte bine!pot sa inlocuiesc crema de branza cu urda? vesel Multumesc!
 

Ioana  acum 5 ani - 5 Mai 2014 11:00  

Re: Cheesecake japonez

ar trebui sa iasa, urda are consistenta potrivita pentru aceasta reteta. dar fiindca eu n-am incercat, cand o faci si daca-ti iese, poti sa ne confirmi si noua te rog?
 

Gabriela  acum 4 ani - 19 August 2014 08:27  

Re: Cheesecake japonez

Buna.
Iti multumesc ca ne impartasesti retetele tale cu detalii si implicare.
Am facut si eu ieri acest cheesecake si nu stiu daca asa trebuia sa fie...
1. Dupa ce l-am scos din forma de chec, sub hartia de copt erau multi stropi de apa...a transpirat cat a stat cu usa cuptorului intredeschisa? Asa trebuia sa fie? Sau poate a intrat apa prin forma mea de chec...partea de jos a checului e complet alb galbuie si nu stiu daca e facuta...
2. A trebuit sa-l tin 90 minute in cuptor, pt ca nu stiu cat inseamna 150C la cuptorul meu.

Multumesc mult

Numai bine
 

Ioana  acum 4 ani - 19 August 2014 08:45  

Re: Cheesecake japonez

acei stropi de apa sunt ok, se abureste un pic.
cat despre coacere, nu stiu ce sa-ti spun, trebuie sa respecti temperatura... daca nu stii la ce temperatura l-ai tinut, nu-mi dau seama cum s-a comportat la copt.
oricum, daca l-ai putut rasturna fara sa se rupa, sigur e facut. si asa e fragil, daca era nefacut se imprastia. cum e consistenta?
 

Gabriela  acum 4 ani - 19 August 2014 09:39  

Re: Cheesecake japonez

Da, ai dreptate cu stropii...tocmai ce am incercat sa pun apa in tava sa vad daca curge si nu curge...

Proprietarul la care stau are un aragaz Platinium ci 6 nivele la cuptor si nu stiu ce temperatura are fiecare nivel, manual de utilizare nu am, iar pe internet nu e nimic...

Oricum acest cuptor e dubios...am facut niste briose, tot asa puse la mijlocul cuptorului, la nivelul 3 de temperatura si nu se mai faceau...la fund erau arse, dar sus erau albe...

Eu am tinut cheesecake-ul la nivelul 2 de temperatura, la mijlocul cuptorului...

L-am putut scoate din tava, ce pot spune e ca partea de jos e foarte vaporoasa, se topeste in gura, doar sus e mai consistent...asa trebuie sa fie? m-a speriat pt ca jos e complet alb galbui...

Iti multumesc mult!

Numai bine!
 

Ioana  acum 4 ani - 19 August 2014 09:42  

Re: Cheesecake japonez

tot cheesecakeul are aceeasi consistenta, se topeste in gura. deci partea ta de jos pare mai aproape de ceea ce trebuia sa fie.
ce sa-ti spun, poate astepti sa-l faci intr-un cuptor mai normal, unde sa stii cat de cat range-ul de temperatura. e o prajitura delicata, la care temperatura si timpul chiar conteaza.

culoarea e data si de oua, ouale de la bunica-mea sunt galben intens incat imi coloreaza foarte tare orice prajitura comparativ cu ouale cumparate. de aceea am si specificat asta in reteta, diferentele de culoare sunt ok.
 

Gabriela  acum 4 ani - 19 August 2014 11:24  

Re: Cheesecake japonez

Iti multumesc mult de raspunsuri.

Sa-ti ajute Dumnezeu in toate!
 

Gabriela  acum 4 ani - 26 August 2014 09:22  

Re: Cheesecake japonez

O ultima intrebare mai am.

Crema aceea de galbenusuri nu se gateste la bain marie pana sa se ingroase, da?

Iti multumesc mult!
 

Ioana  acum 4 ani - 26 August 2014 09:25  

Re: Cheesecake japonez

nu, galbenusurile nu se bat pe abur, doar se freaca cu zaharul.
 

dana stanemir  acum 4 ani - 17 Octombrie 2014 21:48  

Re: Cheesecake japonez

Buna ioana am facut si eu acest cake dar cand a inceput sa creasca la 20 de min de copt a inceput sa crape si cadea bucati de pe marginile tavii..nu inteleg de ce a inceput sa crape si tin sa mentionez ca galbenusurile si oula spuma leam facut la robotul de bucatarie...ar fi super daca mai ajuta sa inteleg unde am gresit
 

Ioana  acum 4 ani - 18 Octombrie 2014 15:20  

Re: Cheesecake japonez

temperatura e de vina. acest cheesecake nu creste foarte mult, in niciun caz cat sa iasa peste marginea formei de chec. ai folosit cumva 150C cu ventilatorul?
 

dana stanemir  acum 4 ani - 19 Octombrie 2014 00:34  

Re: Cheesecake japonez

am folosit ventilatorul oare sa fie din cauza asta?
 

Ioana  acum 4 ani - 19 Octombrie 2014 12:23  

Re: Cheesecake japonez

sigur, cu ventilator foloseste 130C. intotdeauna daca pui ventilatorul scade 20C. retetele mele sunt fara vantilator, daca nu se specifica clar acest lucru.
 

dana stanemir  acum 4 ani - 20 Octombrie 2014 13:00  

Re: Cheesecake japonez

mersi mult pentru sfat am sa mai incerc sal fac vesel
 

Andreea R.  acum 3 ani - 29 Martie 2016 12:01  

Re: Cheesecake japonez

Buna Ioana
Daca folosesc branza de vaci de tara si o fac crema la blender pastrez aceleasi cantitati de unt si lapte?
 

Ioana  acum 3 ani - 29 Martie 2016 15:05  

Re: Cheesecake japonez

Andreea cred ca da, desi poate va iesi mai dens, branza de vaca e mai densa decat cea crema chiar daca o mixezi in robot.
 

Iasmina  acum 3 ani - 5 Aprilie 2016 14:43  

Re: Cheesecake japonez

Ceau Ioana,

Am niste branza dulce de vaci (bulgarasi); oare o pot folosi la prepararea acestui cheesecake sau e mai potrivita branza mai cremoasa ?
 

Ioana  acum 3 ani - 5 Aprilie 2016 14:45  

Re: Cheesecake japonez

categoric cea cremoasa merge aici.
 

Dana  acum 3 ani - 16 Mai 2016 13:59  

Re: Cheesecake japonez

Ador retetele fara aluat prea mult.
Pentru Inaltare ma gandesc sa fac acesta reteta.
Pot inlocui untul cu ulei si in ce cantitate?
Merge si cu ricotta de capra?

Multumeeesc! vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 16 Mai 2016 14:08  

Re: Cheesecake japonez

Dana, eu n-as face cu ulei pentru ca se schimba textura dar si gustul. untul merge foarte bine aici. insa poti folosi o branza tip Robiolina, ar fi perfecta aici.
 

Dana  acum 3 ani - 16 Mai 2016 14:15  

Re: Cheesecake japonez

Ok..saru'
vesel
 

Cati  acum 2 ani - 7 Aprilie 2017 12:48  

Re: Cheesecake japonez

Se pot adauga stafide de exemplu?
 

Ioana  acum 2 ani - 7 Aprilie 2017 17:55  

Re: Cheesecake japonez

nu prea, aluatul e destul de moale, probabil se vor aduna la fund. daca vrei sa adaugi ceva, mai bine fa la final un sos de fructe (zmeura, capsuni) langa el.
 

Cati  acum 2 ani - 7 Aprilie 2017 18:07  

Re: Cheesecake japonez

Multumesc! Bine ca am intrebat pentru ca imi daduse prin cap sa zvarl niste stafide in compozitie vesel
 

Anca   acum un an - 27 August 2017 16:14  

Re: Cheesecake japonez

Buna! Vreau sa incerc reteta ptr piticul meu...cu ce pot inlocui amidonul? Asta daca se poate inlocui... vesel
 

Ioana  acum un an - 28 August 2017 10:14  

Re: Cheesecake japonez

nu am incercat, dar poti testa cu tapioca
 

Anca  acum un an - 28 August 2017 10:22  

Re: Cheesecake japonez

Multumesc. Am sa respect reteta mai bine vesel)
 

CARMEN  acum un an - 9 Noiembrie 2017 10:33  

Re: Cheesecake japonez

Buna , vreau sa incerc si eu aceasta prajitura. Cuptorul meu se paote regla sa coaca si de sus si de jos . Asa trebuie folosit sau doar de jos sa mearga cuptorul ? Multumesc.
 

Ioana  acum un an - 9 Noiembrie 2017 10:46  

Re: Cheesecake japonez

doar de jos, fara ventilator.
 

Carmen  acum un an - 3 Mai 2018 17:38  

Re: Cheesecake japonez

Buna ! Felicitari, arata tare bine ! Am incercat dar se lasa foarte tare si are inclinatie spre interior...multumesc !
 

Ioana  acum un an - 3 Mai 2018 18:06  

Re: Cheesecake japonez

era copt inauntru, in zona unde s-a lasat?
l-ai lasat sa se raceasca in cuptor?
 

Iulian  acum 7 luni - 27 Noiembrie 2018 20:00  

Re: Cheesecake japonez

Doresc sa ma pot abona .
 

Miha Filip  acum 4 luni - 2 Februarie 2019 22:30  

Re: Cheesecake japonez

Hello hello,
Doresc sa iti spun ca am facut acest cheesecake si este genial de bun. Parca fiecare imbucatura este ca o particica dintr-un norisor...asa e de pufoasa si aerata.
Am mai facut si alte retete de ale tale si de fiecare data au fost foarte laudate si apreciate, iar pentru asta iti multumesc vesel
 

Gabi  acum 2 luni - 4 Aprilie 2019 14:57  

Re: Cheesecake japonez

Ai retete foarte bune si am facut multe din ele inclusiv aceasta reteta dar nu mai stiu daca am verificat coacerea cu scobitoare sau nu ,deci merge verificata coacerea? Si te mai rog sa-mi spui daca merge si cu mascarpone,multumesc.
 

Alina Paraschiv   acum o saptamana - 10 Iunie 2019 14:32  

Re: Cheesecake japonez

Buna Ioana, il pot coace in forme individuale, in tava de briose? Mercic
 

Ioana  acum o saptamana - 10 Iunie 2019 14:41  

Re: Cheesecake japonez

probabil ca da, dar o sa trebuiasca sa testezi timpul de coacere, formele fiind mult mai mici. si sa pui cu grija aluatul in fiecare forma sa nu isi piarda volumul.
totusi eu una nu m-as complica la acest aluat cu forme mici vesel
 

Alina Paraschiv   acum o saptamana - 10 Iunie 2019 15:45  

Re: Cheesecake japonez

Ai dreptate, mai bine nu ma complic. Problema este ca nu am o tava speciala pentru chec, oare as putea sa il coc in forma detasabila pentru tort? ?
 

Ioana  acum o saptamana - 11 Iunie 2019 08:09  

Re: Cheesecake japonez

sigur, ce dimeniune are tava ta?
 

Alina Paraschiv   ieri - 19 Iunie 2019 16:06  

Re: Cheesecake japonez

24 de cm...vesel
 

Ioana  ieri - 20 Iunie 2019 10:25  

Re: Cheesecake japonez

e cam mare pentru cantitatea asta, ar merge portie dubla in tava ta
 

Alina Paraschiv   acum 22 minute - 21 Iunie 2019 13:35  

Re: Cheesecake japonez

Mersi Ioana, mi-am luat o tava de chec intre timp, ca sa ma asigur ca iese ce trebuie ?
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus