Cheesecake japonez

Retete asiatice Retete cu branza Retete desert Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Cheesecake japonez

Cel mai usor cheesecake, e ca un mousse. "Buretel" este numele lui de alint. Este preparat cu o cantitate foarte mica de zahar si o cantitate si mai mica de faina (amidon). Este usor de preparat si m-am gandit ca este o varianta buna pentru cei care nu vor sa faca pasca cu aluat dospit.

La ce sa fiti atenti: sa nu adaugati compozitia de galbenusuri prea calda peste cea de branza, sa bateti bine albusurile si temperatura cuptorului sa fie mica (daca cumva cheesecakeul se umfla prea repede si crapa, inseamna ca temp. cuptorului vostru e prea mare, reduceti-o imediat). Am folosit oua de casa la aceasta reteta, asa se explica culoarea galbena atat de intensa.

Reteta este adaptata de aici, am facut doar mici modificari de temperatura si am adaugat lamaie.

Ingrediente

300 gr crema de branza (philadelphia)
45 gr unt
3 oua
75 gr zahar
11 gr amidon
150 ml lapte
coaja de la 1/4 lamaie
1 lingura suc de lamaie

Portii: 8

  1. Se freaca galbenusurile cu 20 gr zahar si apoi cu amidonul. Se adauga laptele fierbinte in fir subtire, amestecandu-se pana se omogenizeaza. Se lasa amestecul sa se raceasca complet.
  2. Se pune pe abur untul si cand e topit se adauga crema de branza. Se lasa pe abur doar pana crema e moale si se amesteca usor in ea, arata aproape ca o smantana. Se ia de pe abur. Se adauga in ea amestecul racorit de la pct. 1. Se incorporeaza sucul si coaja de lamaie.
  3. Albusurile se bat spuma. Cand spuma e formata dar inca moale se adauga restul de zahar, cate o lingurita pe rand, si se bate in continuare pana spuma e lucioasa si sta pe tel.
  4. Se incorporeaza spuma cu telul in 4 transe in compozitia de branza. Veti obtine o compozitie moale, care curge usor de pe lingura.
  5. Se tapeteaza o tava de chec de 25 x 10 cm cu hartie de copt. Se toarna amestecul in tava. Se aseaza tava de chec intr-o alta tava incapatoare si se toarna apa fierbinte in ea astfel incat sa ajunga la 2 cm inaltime.
  6. Se da tava la cuptor la 150C, timp de 1 ora si 10 minute. In acest timp cheesecakeul va creste usor si se va rumeni deasupra.
  7. Dupa ce e gata, opriti cuptorul, dar lasati cheesecakeul sa se raceasca inauntru timp de 1 ora, doar puneti o lingura de lemn la usa cuptorului, sa o tina intredeschisa sa iasa aburul.
  8. Scoateti cheesecakeul din tava prin rasturnare, cu grija, e destul de fragil. Aveti grija sa asezati o hartie de copt pe platoul cu ajutorul caruia rasturnati cheesecakul si sa faceti rasturnarea repede caci partea de deasupra e delicata si se poate lipi. Dati cheesecakeul la frigider macar cateva ore sau peste noapte. Ca sa nu se distruga partea de deasupra a cheesecake-ului, la frigider nu l-am acoperit cu folie, ci am folosit tava in care l-am copt, pe care am asezat-o deasupra.
  9. Cheesecakeul se feliaza cu un cutit ascutit, pe care-l curatati dupa fiecare taiere.

Untul si crema de branza pe abur

Untul si crema de branza pe abur

Adaugam compozitia de galbenusuri

Adaugam compozitia de galbenusuri

Se bat albusurile spuma

Se bat albusurile spuma

Se incorporeaza in aluat

Se incorporeaza in aluat

Compozitia in tava de chec

Compozitia in tava de chec

Cheesecake rasturnat pe platou

Cheesecake rasturnat pe platou

Asa am pastrat checul la frigider

Asa am pastrat checul la frigider

Comentarii (55)

 

Ultimele comentarii

Alina Paraschiv   acum 2 ani - 21 Iunie 2019 13:35  

Mersi Ioana, mi-am luat o tava de chec intre timp, ca sa ma asigur ca iese ce trebuie ?
 

Olga  acum un an - 20 August 2020 19:35  

Se poate pune mascarpone sau ricotta?
 

Ioana  acum un an - 21 August 2020 11:06  

mai repede Mascarpone. Ricotta o sa lase prea mult lichid si e destul de sensibil aluatul asta... plus mascarpone e la fel de fin ca si Philadelphia.
 

Olga  acum un an - 21 August 2020 11:27  

Multumesc frumos!! Azi fac.
 

Ioana  acum un an - 21 August 2020 11:34  

tin pumnii! va fi cel mai fin cheesecake incercat daca totul merge bine
 

Olga  acum un an - 21 August 2020 18:07  

No, pai sunt trista. E in cuptor, am folosit Philadelphia, a crescut mult, dar a crapat pe mijloc :(, :(, :(
 

Ioana  acum un an - 21 August 2020 19:12  

scria sa stai cu ochii pe el si sa reduci rapid temperatura... totusi dupa racire s-ar putea sa nu se vada tare crapaturile si sa il poti felia frumos. da-mi de stire ce s-a intamplat cu el si cum e in interior.
 

Olga  acum un an - 21 August 2020 19:15  

damn, am omis ., il las la racit si revin

la urmatorul nu ma misc de langa :)
 

Olga  acum un an - 21 August 2020 19:34  

Il las sa se raceasca de tot, apoi il pun la frigider?
Acum intreb tot:)
 

Ioana  acum un an - 21 August 2020 20:27  

Dupa ce sta la racorit in cuptor il mai poti lasa si pe blat putin cat sa nu fie cald cand il bagi in frigider. Pentru binele frigiderului...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...