Cheesecake cu ciocolata

Retete cu branza Retete desert Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Cheesecake cu ciocolata

Pentru cei pentru care dragostea inseamna si jovialitate. Pentru cei care vor sa zambeasca. Pentru cei care nu se hotarasc ce iubesc mai mult: vanilia sau ciocolata. Pentru cei care pur si simplu adora bulinele. Sau pentru cei care doresc ca si iubirea sa urmeze noile tendinte ale modei (stiati, nu-i asa?!? bulinele sunt la moda in aceasta primavara-vara!).

Ingrediente

Umplutura

900 gr crema de branza (tip philadelphia)
200 gr zahar
1/2 baton vanilie
100 gr smantana acra
4 oua
80 gr ciocolata neagra (75 %)
1 priza scortisoara

Crusta

200 gr biscuiti cu cacao (am folosit Belvita Start cu ciocolata)
90 gr unt
1 priza scortisoara

  1. Se maruntesc biscuitii in robot sau masina de cafea. Se adauga untul topit si scortisoara si se amesteca bine pana biscuitii sunt umezi.
  2. Se tapeteaza fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 26 cm; cu hartie de copt pe fund) cu biscuiti (apasati usor pe margini sa se formeze o mica bordura). Se da tava la rece pana pregatim umplutura.
  3. Se freaca branza un pic pana se inmoaie. Se adauga zaharul si miezul de la batonul de vanilie (sau zahar vanilat; sau esenta de vanilie) si se mai amesteca inca 2-3 minute. Se adauga smantana.
  4. Se adauga apoi cate un ou pe rand pana sunt complet incorporate.
  5. Se toarna 2/3 din amestec in tava, peste crusta de biscuiti. Se loveste usor tava de masa ca sa se aseze uniform umplutura.
  6. Se topeste pe abur (sau in microunde) ciocolata. Se adauga restul de umplutura in ciocolata (la inceput puneti putina umplutura si amestecati bine, apoi dupa ce ati adaugat 2-3 linguri puteti sa o adaugati pe toata o data). Omogenizati, adaugand si scortisoara.
    * atentie! umplutura se adauga in ciocolata topita si nu invers!
  7. Puneti umplutura cu ciocolata intr-un spritz de patiserie la care montati un varf rotund si destul de subtire.
  8. Introduceti usor varful in umplutura (cativa mm) si strangeti pana vedeti ca la suprafata s-a format un cerc cam cat o moneda de 10 bani. Continuati sa formati buline pe toata suprafata cheesecake-ului.
    * eu am facut prima bulina in centru, apoi am facut pe marginea exterioara si la final am mai intercalat cateva buline intre ele.
  9. Dati tava la cuptor, la 150C. In cuptor, cand il incalziti, chiar jos asezati o tava cu apa (ca sa se faca aburi). Coaceti cheesecakeul timp de 1 ora.
  10. Stingeti focul si lasati-l sa se raceasca in cuptor.
  11. Introduceti-l la frigider si lasati-l peste noapte.
    * eu n-am avut rabdare si l-am taiat dupa 5 ore si era ok
  12. Se feliaza usor cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Biscuitii maruntiti

Biscuitii maruntiti

Crusta in tava

Crusta in tava

Adaugam ouale pe rand

Adaugam ouale pe rand

Umplutura

Umplutura

Umplutura in tava

Umplutura in tava

Umplutura cu ciocolata

Umplutura cu ciocolata

Formam bulinele

Formam bulinele

Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Comentarii (82)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 8 ani - 5 Mai 2014 21:43  

in acest caz puteai sa marmorezi cheesecakeul. treceai cu o furculita prin ciocolata sa se amestece un pic cu branza.
dar da, pentru buline iti trebuie un verf mai ferm care sa intre un pic in branza. data viitoare faci rost de un poche :)
 

Burada Nicoleta  acum 7 ani - 21 Aprilie 2015 19:23  

pare foarte gustoasa eu n-am incercato dar o sa icerc si eu sa o fac!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) ;) :p =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~
 

Alina  acum 6 ani - 21 Februarie 2016 16:55  

Buna Ioana!
Oare o pot face intr-o tava normala si apoi sa o tai felii direct din tava. Nu am tava cu pereti detasabili. Multumesc!
 

Ioana  acum 6 ani - 21 Februarie 2016 17:13  

sigur ca da, Alina. De obicei la tavile fara pereti detasabili trebuie sa fii mai atenta cand tai si scoti prima felie.
 

Alina  acum 6 ani - 21 Februarie 2016 18:05  

Multumesc ! :)
 

Mihaela  acum 6 ani - 9 Martie 2016 16:39  

Superba reteta!
 

Cristina  acum 5 ani - 28 August 2016 17:31  

Buna Ioana,
Intrebarea mea este cum trebuie sa fie consistenta cheesecake-ului la final pentru ca dupa 1 ora si jumatate de tinut in cuptor (cuptorul meu este electric si din experienta mea este un pic mai slab si intotdeauna maresc durata atunci cand coc ceva) inca se lipeste de scobitoare si nu stiu daca asa trebuie sa fie (fiind blatul din branza) sau mai trebuie tinut...
Multumesc!
 

Ioana  acum 5 ani - 29 August 2016 09:23  

:) ai intuit bine, nu testezi cheesecakeul cu scobitoarea, ci scuturi tava: centrul tebuie sa tremure ca o piftie si sa arate inca usor umed si lucios desupra, doar marginile sa fie mai ferme si sa arate uscate. dupa ce se raceste va fi inchegat peste tot.
 

Ionela Dragut  acum 5 ani - 24 Februarie 2017 20:04  

Buna Ioana,
Am o intrebare, din ce cauza sa fi iesit crema lichida? Chiar curgea pe la imbinarile de la tava, si am mai pus-o intr-o alta tava. Momentan e la cuptor, insa nu stiu, va putea fi taiata maine dupa ce o pun la frigider?
Multumesc frumos,
O seara buna
 

Andreea  acum 5 ani - 2 August 2017 22:15  

Arara superb cheescake cu ciocolata
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...