Cheesecake cu morcovi

Categorii: Retete cu branza, Retete desert, Retete de Pasti, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Cheesecake cu morcovi
Pinterest

Visul unui iepuras de Pasti. Un vis minunat despre un cheesecake marmorat, in care straturi pufoase de branza se impletesc frumos cu straturi de prajitura cu morcovi. Visul lui va deveni realitate anul acesta.

Ingrediente
Cheesecake cu morcovi

Aluat cu branza

450 gr crema de branza (tip Philadelphia)
100 gr zahar
2 oua
1/2 pastaie de vanilie
100 gr smantana acra/fermentata

Aluat cu morcovi

165 gr faina alba (BL55)
200 gr zahar(din care 50 gr zahar brun, restul alb)
120 ml ulei(cu gust neutru)
2 oua
150 gr morcovi
1/2 pastaie de vanilie
1 1/4 lingurita praf de copt
3/4 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita nucsoara macinata
1/8 lingurita cuisoare macinate
1/8 lingurita sare

Crema de branza

150 gr crema de branza
50 gr unt (la temp. camerei)
100 gr smantana acra/fermentata
50 gr zahar pudra

Decor

nuca macinata

Portii: 8

Preparare
Cheesecake cu morcovi

  1. Amestecul de branza. Se mixeaza crema de branza doar pana devine cremoasa (cam 1 minut). Se adauga zaharul si miezul de vanilie si se mixeaza 3 minute. Se adauga ouale, cate unul o data, si se mixeaza dupa fiecare pana se omogenizeaza. Se adauga smantana si se omogenieaza.
  2. Amestecul cu morcovi. Se dau morcovii pe razatoarea mica (eu le-am dat apoi si cateva pulsuri in robot sa fie si mai maruntiti). Se cerne faina cu praful de copt, toate aromele
  3. Se bat ouale cu zaharul pana aveti un amestec ca o crema groasa (cca 3-4 minute). Continuati sa mixati si turnati uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Crema se va mai ingrosa usor. Se adauga miezul de vanilie si se mixeaza pana se omogenizeaza.
  4. Se adauga faina aromata si se amesteca usor, de data asta manual (cu telul sau o paleta de patiserie). La final se incorporeaza usor morcovii.
  5. Se tapeteaza fundul unei tavi (preferabil cu pereti detasabili; de 23 cm diametru) cu hartie de copt. Se ung marginile cu putin unt.
  6. Se toarna jumatate din amestecul cu morcovi in tava si se niveleaza cu dosul unei linguri sa se acopere fundul tavii.
  7. Se pune cam 1/3 din amestecul de branza peste baza de morcovi. Folositi o lingura si puneti gramajoare ici si colo, fara a nivela. Puneti apoi restul de amestec de morcovi in acelasi fel (cu o lingura, puneti gramajoare printre cele de branza, tot fara a nivela). Scopul e sa obtineti un efect marmorat.
  8. Turnati usor restul de amestec de branza peste toata suprafata si nivelati foarte usor cu dosul lingurii, pe cat posibil sa nu se mai vada amestecul de morcovi.
  9. Coaceti cheesecakul la 175C (pentru cuptoarele electrice, caldura sa vina doar de jos; pentru toate cuptoarele: introduceti o craticoara cu apa pe fundul cuptorului ca sa se faca abur), timp de 55-60 minute. Cand e gata, daca miscati tava, centrul trebuie sa tremure ca o piftie. Daca apar cateva crapaturi sau denivelari pe suprafata cheesecakului, nu va panicati, e ok, glazura le va acoperi. Crapaturile apar din cauza ca aluatul de morcovi din interior creste (are praf de copt). Opriti cuptorul, dar lasati cheesecakul sa se raceasca inauntru macar 1 ora. Treceti cu cutitul pe margine sa desprindeti cheesecakeul de tava.
  10. Cu mixerul frecati untul cu crema de branza pana amestecul devine cremos. Adaugati zaharul si smantana si mixati bine. Cu aceasta crema glazurati suprafata cheesecakeului.
  11. Dati cheesecakeul la frigider macar cateva ore. Cand il scoateti din forma, presarati nuca macinata pe margine, apoi se poate felia. E bun imediat dar rezista bine 2-3 zile la frigider.
 
Cheesecake cu morcovi - Aluat cu branza

1. Aluat cu branza

Cheesecake cu morcovi - Adaugam morcovii maruntiti

2. Adaugam morcovii maruntiti

Cheesecake cu morcovi - Aluat cu morcovi

3. Aluat cu morcovi

Cheesecake cu morcovi - Strat de aluat cu morcovi pe fundul tavii

4. Strat de aluat cu morcovi pe fundul tavii

Cheesecake cu morcovi - Gramajoare de cheesecake peste blat

5. Gramajoare de cheesecake peste blat

Cheesecake cu morcovi - Gramajoare de aluat cu morcovi peste cele de cheesecake

6. Gramajoare de aluat cu morcovi peste cele de cheesecake

Cheesecake cu morcovi - Ultimul strat e cheesecake

7. Ultimul strat e cheesecake

Cheesecake cu morcovi - Cheescake copt

8. Cheescake copt

Cheesecake cu morcovi - Cheesecake cu crema si decorat cu nuca

9. Cheesecake cu crema si decorat cu nuca

Cheesecake cu morcovi - Cheesecake cu morcovi

10. Cheesecake cu morcovi


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 12)  

 
loading...

Cheesecake japonez

7 Aprilie 2014

Cheesecake japonez

Cheesecake cu ciocolata

13 Februarie 2012

Cheesecake cu ciocolata

 

 

Mari Ana  acum 2 ani - 15 Martie 2016 09:56  

Re: Cheesecake cu morcovi

vesel vesel vesel vesel
 

Oana  acum 2 ani - 15 Martie 2016 09:58  

Re: Cheesecake cu morcovi

Arata si suna senzational! Este obligatoriu de incercat! vesel vesel
 

olga  acum 2 ani - 15 Martie 2016 12:50  

Re: Cheesecake cu morcovi

Ce vis frumos vesel
 

maria  acum 2 ani - 15 Martie 2016 13:13  

Re: Cheesecake cu morcovi

Ioana tu ne faci sa visam..pana la Pasti.
 

Ioana  acum 2 ani - 15 Martie 2016 13:24  

Re: Cheesecake cu morcovi

vad deja 4 iepurasi fericiti vesel

Oana, musai sa-l incerci, e un cheesecake foarte usor, deloc dulce, nu te simti greu dupa o felie.

Maria, noi visam mai mult, altii mai putin, pana la Pastele catolic mai sunt doar 2 saptamani.
 

Irina  acum 3 zile - 23 Martie 2018 21:41  

Re: Cheesecake cu morcovi

Buna Ioana, crezi ca e ok daca folosesc o smantana cu 14% grasime? Unde locuiesc eu nu exista mai grasa. Gasesc smantana pt frisca cu 33% grasime daca poate inlocui smantana fermentata.
Multumesc.
 

Ioana  acum 3 zile - 24 Martie 2018 18:51  

Re: Cheesecake cu morcovi

cred ca o sa iasa cu cea de 14%. doar la crema de branza sa fii atenta sa mixezi restul ingredientelor si apoi sa pui smantana ta treptat doar pana ai o crema care se poate tartina usor (sa nu fie nici foarte teapana, dar nici lichida sa curga).
 

Irina  acum 32 minute - 27 Martie 2018 20:23  

Re: Cheesecake cu morcovi

Multumesc frumos. O sa-l incerc cu siguranta.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus