Chifle aperitiv

Retete aluaturi Retete aperitive

Chifle super moi, cu coaja subtire, usor dulci-sarate. Ideale pentru micul dejun cu lapte sau unt si dulceata sau langa un platou cu aperitive.

Ingrediente

450 gr faina alba (tip 650)
2 lingurite sare
300 gr apa calduta
35 gr miere de albine
8 gr drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
fleur de sel sau sare Madon pentru decor

Bucati: 8

  1. Drojdia, o lingurita de miere si 50 ml apa calduta se amesteca intr-o cana si se lasa la loc cald 10-15 minute, pana vedeti ca face spuma deasupra, semn ca drojdia e activa.
  2. Restul de miere se dizolva in 250 ml apa calduta.
  3. Intr-un bol larga se amesteca faina si sarea. Se face o gaura in mijloc si acole se toarna apa cu miere, apa cu drojdie si uleiul. Se amesteca cu mana pana aluatul e legat. Se continua framantarea cu mana inca cateva minute, apoi se framanta o tura in masina de paine sau 3 minute in robot pe modul framantare. Va rezulta un aluat elastic, doar usor lipicios.
  4. Se aseaza aluatul intr-un bol uns cu ulei, se acopera cu folie si se lasa la crescut 1 ora, la loc cald (26-30C).
  5. Se rastoarna aluatul pe masa de lucru data cu faina, si se imparte in 8 bucati egale, incercand sa il manevrati cat mai usor ca sa nu spargeti bulele de aer.
  6. Formati chiflele, tragand marginile aluatului dedesubt.
  7. Asezati chiflele in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Introduceti tava intr-o punga mare de plastic avand grija sa nu atinga chiflele. Lasati la crescut inca 1 ora la loc caldut.
  8. In acest timp incalziti cuptorul la 200C. Presarati putina sare grunjoasa pe fiecare chifle. Coaceti chiflele timp de 10-15 minute. Dupa 10 minute le supravegheati si cand sunt placut rumene, le scoateti.
  9. Sunt bune caldute sau la temperatura camerei. Sunt mai bune in primele 2 zile.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...