Cornuri cu carnati

Retete aluaturi Retete aperitive Retete de Craciun Retete de Pasti Retete Sandwich

Reteta Cornuri cu carnati

Cornurile cu carnati sunt impresionante pe orice masa de sarbatoare. Sunt pufoase si impregnate cu aroma de afumat a carnatului.

Petrecere frumoasa de 1 Mai va doresc! Eu imi iau cornurile si urc la padure :)

Ingrediente

1 portie aluat de paine cu lapte
4-5 carnati subtiri uscati (tip cabanos; am folosit carnati oltenesti)
1 ou mic
4 linguri lapte

Bucati: 8

  1. Se prepara aluatul de paine dupa reteta de aici.
  2. Se pune aluatul pe masa lde lucru data cu faina. Se imparte in 8 bucati egale.
  3. Fiecare bucata se ruleaza pana devine subtire (cca 40 cm lungime). Ruloul obtinut se invarte in jurul carnatului, avand grija sa trageti marginile dedesubt. Carnatul se taie unde se termina fiecare rulou.
  4. Se aseaza cornurile pe tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.
  5. Se introduce tava intr-o punga si se lasa la crescut la loc caldut pentru 1 ora.
  6. Se bate oul cu laptele. Se ung cornurile cu acest amestec.
  7. Se coc cornurile la 180C pentru 20 minute, pana sunt frumos rumene deasupra.
  8. Sunt bune caldute sau reci.

Rulou

Rulou

Ruloul invartit in jurul carnatului

Ruloul invartit in jurul carnatului

Cornurile crescute

Cornurile crescute

Cornurile coapte

Cornurile coapte

Comentarii (17)

 

Ultimele comentarii

Mari Ana  acum 10 ani - 4 Mai 2013 18:25  

Am gresit poza, cred ca doar tu poti sa stergi. :(
 

Ioana  acum 10 ani - 4 Mai 2013 21:12  

MariAna, am sters poza. poti uploada una noua.
 

iulia  acum 10 ani - 9 Mai 2013 12:38  

Buna ziua,inca o data multumes pt frumoasele si gustoasele retete!...dupa ce fac aluatul il las la crescut o ora,dupa care il mai las inca o ora dupa infasurarea carnatilor,in tava acoperita cu punga?...Numai bine...
 

mihaela  acum 10 ani - 13 Mai 2013 18:36  

deci amf acut de 2 ori reteta intr-o saptamana. eu am facut si cu cremvusti si am mai facut cu umplutura de la chifle cu ceapa. O nebunie. Delicios. E cea mai buna reteta de aluat ptr cornuri. E foarte pufoasa si cornurile se pastraza foarte bine si 2 zile. E super. Multumesc ptr reteta.
 

Anca  acum 10 ani - 12 Septembrie 2013 14:00  

Buna.Incerc si eu reteta..dar ,cum nu am cantar,nu sunt sigura daca am pus cata faina trebuie.Mi-a iesit cam moale aluatul,e bine asa?
 

Ioana  acum 10 ani - 12 Septembrie 2013 14:28  

daca e moale dar nelipicios si il poti lucra e ok. dar iti recomand sa cumperi un cantar (chiar si unul mecanic care e ieftin) daca in viitor doresti sa mai faci aluaturi.
 

Anca  acum 10 ani - 12 Septembrie 2013 18:04  

A iesit prea moale,dar,chiar si asa cornurile au fost delicioase.Cu siguranta ,imi voi lua un cantar cat de curand si o sa repet reteta.Am facut cu carnati,dulceata ,si cascaval.Sunt delicioase!Data viitoare voi face si cu finetti!Multumesc pt.reteta!
 

pantu adrian  acum 10 ani - 19 Martie 2014 20:10  

Buna seara,
Vreau sa ma apuc de o afacere cu sandwici-uri,caut o chifla asemanatoare cu cea prezentata aici sau chiar acelasi tip.Tot ce vreau este o noua abordare cu o paine cu un gust mai deosebit.Nu am gasit nimic pana acum.Cea prezentata aici pare ok.Din pacate nu ma pot ocupa si de prepararea chiflei. O pot gasi undeva de cumparat,sau ca ma sfatuiti sa fac.Va multumesc anticipat.
 

Ioana  acum 10 ani - 20 Martie 2014 08:04  

adrian, nu te pot ajuta, chiar nu stiu de unde poti cumpara asemenea aluat.
 

pantu adrian  acum 10 ani - 25 Martie 2014 08:42  

Va multumesc totusi.
o sa regandesc totul poate reusesc sa o produc in regie proprie.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...