Chipsurile bunicii

Retete gustari (snack) Retete lact-ovo-vegetariene Retete romanesti

Reteta Chipsurile bunicii

Stiu ceva mai bun decat taieteii de casa! Chipsurile pe care ni le facea bunica-mea din capetele ramase de la aluatul de taietei. Le desfacea si le cocea direct pe plita sobei. Mama, ce bunatate!!! Ma uitam fascinata cum aluatul pus pe plita incepea sa faca bulinute mici, care apareau una dupa alta pac-pac-pac... si apoi incepeau sa miroasa, pe masura ce se rumeneau.

Ingrediente

aluat de taietei

  1. Se pregateste un aluat de taietei dupa reteta de aici (dintr-un ou si 100 gr faina va iese o farfurie de chipsuri). Se intind foile si se usca exact ca la taietei.
  2. Se taie foile bucati cat sa intre in tigaia pe care o folositi la prajirea lor.
  3. Se incinge bine o tigaie (preferabil de fonta, de fonta era si plita bunicii mele). Se da focul la mediu spre mic.
  4. Se coc bucatile de aluat cate 1 minut / parte. Dupa ce le asezati in tigaie veti vedea ca apar bulinute mici pe toata suprafata. Nu le intepati cu furculita, le lasati sa se umfle. Cand le intoarceti toate bulele vor fi rumene. Mai lasati 1 minut pe cealalta parte sa se usuce bine.
  5. Sunt bune imediat, dar raman crocante si a doua zi.

Apar bulinute pe toata suprafata foii

Apar bulinute pe toata suprafata foii

Intoarcem foaia

Intoarcem foaia

Comentarii (9)

 

olga  acum 6 ani - 9 Decembrie 2015 10:02  

Oh, Doamne, din copilarie n-am mai vazut . Ce-mi placeau. M-ai facut sa plang; de dor.
 

elena  acum 6 ani - 9 Decembrie 2015 11:48  

Ar merge si ceva condimente deasupra ... ?
 

Ioana  acum 6 ani - 9 Decembrie 2015 15:11  

Olga, ma bucur ca mai are cineva aceste amintiri :)

Elena, nu prea merge peste, nu se lipste nimic de aluat, e prea ferm. eventul sa framanti o bucatica mica inainte cu condimente sau seminte si apoi intinzi foaia.
 

Arina  acum 6 ani - 9 Decembrie 2015 15:30  

Apreciez foarte mult retetele, modul in care sunt explicate, fotografiile...
de cateva luni bune insa ceva s-a intamplat cu formatul si siteul se tot reincarca, astfel incat iti "fuge" textul, trebuie dat scroll... Acelasi lucru si pe desktop si pe mobil :(
 

Ioana  acum 6 ani - 9 Decembrie 2015 15:37  

Arina, spune-mi te rog ce browser si ce vresiune ai pe desktop. sa vad daca pot reproduce situatia. nu e normal, evident, doar ca eu n-am vazut niciodata aceasta eroare pe orice m-am dat.
 

Maria  acum 6 ani - 9 Decembrie 2015 18:31  

Unde esti copilarie........o da......ce bunatati sa ne faca sa mancam...
Multumesc Ioana!!Mi-ai adus aminte de copilarie...
 

zaharica  acum 6 ani - 9 Decembrie 2015 22:02  

...am tresarit, indata ce am vazut doar imaginea--le-am recunoscut...Ce bune mai erau...si putine, de fiecare data, caci erau doar marginile, care nu mergeau la taietei...coapte direct pe plita de fier a sobei cu lemne, in casa bunicutei...Stiu ca miroase minunat, a faina coapta cu o usoara aroma de ou, cum am vazut poza ta -mi-am adus aminte anume de ea...Miroase a copilarie...Cata fericire! Iti multumesc, draga Ioana,de fiecare data ne oferi atatea bunatati...si ne coplesesti cu atatea amintiri minunate! Data viitoare cand fac taietei, marginile le coc, sa revad ''balonasele'' si sa readuc putina copilarie inapoi...Iti multumesc...
 

Ioana  acum 6 ani - 10 Decembrie 2015 11:10  

:) cum vin sarbatorile, e un moment bun din an sa ne amintim de toate lucrurile placute.
 

Cori Cj   acum 5 ani - 18 Mai 2017 19:36  

Mi-ai trezit (din nou) amintiri...uitasem ca ai postat asa ceva...
Doar un cuvant: dor! :(
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...