Cirese in crusta

Categorii: Retete desert, Retete cu fructe, Retete simple

 

Cirese in crusta
Pinterest

Desi fratele meu cad a vazut bolul a zis ca parca e crusta de snitel, dupa ce a gustat si-a retras cuvintele vesel si nu l-am mai auzit pana nu a terminat.

Combinatia de zahar brun, musli, nuci, scortisoara si cirese carnoase e bestiala. As putea manca oricand orice desert care contine scortisoara. Si partea frumoasa e ca acest desert se poate face cu absolut orice fructe sau combinatii de fructe.

Ingrediente
Cirese in crusta

600 gr cirese
3 linguri zahar
1 lingura rom (sau 1 esenta rom)
2 lingurite cu varf amidon

Aluat

80 gr unt
50 gr faina (eu am pus integrala)
100 gr zahar brun (sau alb)
2 linguri musli
2 linguri nuca tocata cu cutitul
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cardamom (optional)

Portii: 3

Preparare
Cirese in crusta

  1. Se curata ciresele de samburi si se amesteca cu zahar, rom si amidon.
  2. Pentru aluat, se amesteca cu mana toate ingredientele pana aveti un aluat omogen. Se imparte aluatul in 3.
  3. Se impart ciresele in 3 forme individuale. Se presara aluat deasupra.
  4. Se dau la cuptor la 190C pentru 25-30 minute.
  5. Se serveste caldut sau rece cu un glob de inghetata deasupra.
 
Cirese in crusta - Ingrediente aluat

1. Ingrediente aluat

Cirese in crusta - Aluat

2. Aluat

Cirese in crusta - Cirese in vas

3. Cirese in vas

Cirese in crusta - Presaram aluatul desupra

4. Presaram aluatul desupra


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 8)  

 
loading...

 

 

viorica  acum 8 ani - 12 Iunie 2009 20:52  

Re: Cirese in crusta

au iesit foarte bine ciresele! Multumesc pentru reteta! Stiu ca sunt multe gusturi, dar eu am adaugat si menta.. vesel
 

CARMEN DIACONESCU  acum 8 ani - 28 Iunie 2009 13:34  

Re: Cirese in crusta

Super,felicitari.
 

Madalina  acum 3 ani - 14 Iunie 2014 14:13  

Re: Cirese in crusta

Facut, mancat, placut. Am preparat din jumatate din cantitati, dar mi s-a parut putin cam mult amidon, ciresele erau putin fainoase dupa ce s-a racit. Inghetata n-am avut, dar, oricum, mi-a placut mai mult cald, aseara, decat ca desert rece acum, de dimineata.
 

Jana  acum 2 ani - 11 Iunie 2015 15:57  

Re: Cirese in crusta

Multumiri din partea intregii familii, Ioana. Un desert delicios, suculent si aromat! L-am servit si cu înghetata si fara. In ambele variante este foarte bun. Îmi era teama sa nu predomine cardamonul, asa cum pe plic era mentionat ca se foloseste in cantitati mici datorita aromei puternice, dar a fost perfect.
Ma întreb daca ar fi tot atât de bun si cu cirese congelate?
As avea o singura recomandare - sa puneti o tava cu putina apa in cuptor, sub forme, asta in caz ca formele vor fi pline ochi. La mine a curs sucul si am umplut casa cu fum vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 12 Iunie 2015 09:29  

Re: Cirese in crusta

cred ca iese bun si cu cirese congelate.
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus