Ciuperci cu branza albastra si couscous

Retete aperitive Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete lact-ovo-vegetariene

Sunt asa dragalase... ca niste mini-hamburgeri.

Ingrediente

30 ciuperci champingon (mai mici)
1/2 lamaie
sare, piper, chili
putin ulei

Umplutura

1/2 ceasca (tip cappuccino) couscous fin
1/2 ceasca apa fierbinte
2 linguri suc de lamaie
2 fire ceapa verde
1 legatura patrunjel
branza albastra (gorgonzola, roquefort etc)
sare

  1. Ciupercile se curata de codite, se sterg cu un servetel umed si se stropesc cu suc de lamaie. Se ung apoi cu ulei pe toate partile.
  2. Se incinge bine o tigaie grill si se pun ciupercile in ea, cu partea unde au fost coditele in sus. Se grilleaza 5 minute. Se intorc (scurgeti inainte lichidul care s-a adunat in palarii) si se mai grilleaza 5 minute pe cealalta parte.
  3. Se scot ciupercile intr-o farfurie, se presara cu sare, piper si chili dupa gust. Se adauga si 1 lingurita de ulei si se amesteca usor. Se lasa asa pana preparam umplutura.
  4. Couscous-ul se amesteca cu sare si sucul de lamaie. Se toarna apa fierbinte peste. Se acopera vasul cu o farfurioara si se lasa 5 minute.
  5. Se infoaie couscousul cu o furculita sa se desfaca bob cu bob si se adauga verdeturile tocate. Se gusta de sare si suc de lamaie.
  6. In jumatate din ciupercile facute pe grill introduceti cate un cubulet de branza albastra (cat intra in indentatia unde a fost piciorusul). Se pune desupra couscous (cat de mult sta pe ciuperca). Acoperiti ciupercile umplute cu o alta ciuperca si infigeti o scobitoare (care sa strapunga ambele ciuperci). Astfel vor fi foarte stabile si usor de mancat.

Ciupercile pe gratar

Ciuperci umplute

Ciuperci cu branza albastra si couscous

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...