Ciuperci cu branza la cuptor

Ingrediente

250 gr ciuperci champignon
1 ceapa
1/2 ardei gras
1-2 catei de usturoi
100 gr cascaval moale (care se topeste usor)
4 linguri ulei masline
1/4 lingurita oregano (sau cimbru)
sare, piper

Portii: 1-2

  1. In uleiul incins se calesc ceapa si ardeiul tocate nu foarte marunt, pana se inmoaie.
  2. Se da focul la mare si se adauga ciupercile taiate felii mai grosute. Se prajesc amestecand des, pana sunt facute (cca 5 minute).
  3. Se trage tigaia de pe foc si se adauga usturoiul strivit, oregano si sare si piper dupa gust.
  4. Se taie cascavalul (din care retineti o felie care acopera vasul) cubulete si se adauga in compozitia de ciuperci.
  5. Se pune totul intr-un vas termorezistent mic. Se acopera cu felii de cascaval peste care se presara putin oregano.
    * eu am folosit branza cheddar portocalie care nu se topeste asa usor fiind mai tare, iar rezultatul a fost usor gumat; ideal ar fi sa folositi un cascaval mai moale, care se topeste usor.
  6. Se da totul la cuptor, sub grill, pana cascavalul e rumen (cca 10 minute). Se serveste fierbinte cu o felie de paine taraneasca proaspata.

Legumele calite

Legumele calite

Legumele cu casacaval in vas

Legumele cu casacaval in vas

Acoperim cu branza si oregano

Acoperim cu branza si oregano

Comentarii (27)

 

Ultimele comentarii

Carmen  acum 10 ani - 27 Mai 2012 17:38  

foarte bune... am adaugat telina apio si sos de soia :)
 

sorin m  acum 10 ani - 21 Iulie 2012 10:11  

intru pe site-ul tau de 2 zile si tot citesc si salivez!
cred ca trebuie sa trec la gatit ca sunt prea multe retete bune pe aici,pe la tine!
 

violeta  acum 10 ani - 18 Septembrie 2012 16:11  

Ciuperci cu branza la cuptor...suna bine,citesc ingredientele si ma intreb unde este branza..? sau branza este cascavalul?nu reusesc sa imi dau seama,dar in compozitie o sa adaug si niste branza rasa sa vad ce iese..
 

Ioana  acum 10 ani - 18 Septembrie 2012 16:13  

da, cascavalul e un tip de branza.
 

liliana  acum 9 ani - 25 Octombrie 2012 15:41  

bune...foarte bune,multumita tie am pregatit o cina foarte buna...multumesc ;)
 

anytza anytzu  acum 9 ani - 4 Noiembrie 2012 12:18  

bun!!
 

Mirela  acum 8 ani - 24 Februarie 2014 10:22  

Daca nu avem grill la cuptor? (sau poate am si eu la cuptor, dar sincer nu stiu ce e :P ) Multumesc :)
 

Ioana  acum 8 ani - 24 Februarie 2014 10:52  

daca nu ai grill, pui vasul al cuptor la 200C si lasi pana branza se topeste.

verifica asa daca ai grill: te uiti in partea de sus a cuptorului si daca acolo vezi niste tevi ca niste arzatoare (asta daca e pe gaz grillul) sau niste bare serpuite (ca la resouri; daca grillul e electric) atunci ai grill la cuptor.
daca ai, pe unul din butoanele cuptorului ar trebui sa ai un icon de genul asta: [link] pentru pornirea lui.
 

Ioana  acum 7 ani - 5 Ianuarie 2015 16:28  

ce facem cu apa pe care o lasa ciupercile? le am calit impreuna cu legumele dar pana au fost gata au lasat apa. am folosit ciuperci champignon proaspete. in prima poza cu legumele calite , nu se vede ca ar fi lasat apa.
 

Ioana  acum 7 ani - 5 Ianuarie 2015 16:39  

daca focul e dat la mare si tigaia e larga sucul lasat de ciuperci se evapora rapid, nu se aduna in tigaie. ori ai avut focul prea mic, ori tigaia a fost prea mica si ciupercile au fost inghesuite. oricum, de data asta fierbe ctotul pana se evapora sucul de pe ciuperci. data viitoare vei stii cum sa faci.
si in general, cand ai multe ciuperci, le poti face in mai multe ture ca sa eviti inghesuirea in tigaie.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...