Clatita de cartofi

Retete cu cartofi Retete din Elvetia Retete garnituri Retete cu legume Retete pentru Mic Dejun Retete de post Retete ieftine

O reteta foarte ieftina, dar gustoasa, de origine elvetiana. Se numeste rosti. Din 3 cartofi si 3 fire de ceapa iese un mic dejun foarte ieftin. Daca simtiti lipsa carnii se poate praji rapid putina sunca la sfarsit si satisfaceti si gusturile barbatilor care au nevoie de putina carne sau adaugati kaizer razuit direct in compozitia de clatita ;)

Aici puteti urmari un filmulet cu tehnica de intoarcere a clatitei.

Ingrediente

3 cartofi mari
3 fire ceapa verde
sare, piper
2 linguri ulei
2 linguri unt

Portii: 4

  1. Se pun cartofii in coaja la fiert in multa apa cu sare pana sunt fierti cam 90%. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
  2. Se amesteca cu ceapa verde tocata si cu sare dupa gust si mult piper.
    * puteti adauga si kaizer dat pe razatoarea mare in amestecul de cartofi
  3. Se incinge 1 lingura ulei si 1 lingura unt intr-o tigaie mare (aprox 30 cm diametru) si se pun cartofii in strat de aprox. 1 deget grosime. Se prajeste la foc mediu spre mic pana e rumena, apoi se rastoarna clatita pe o farfurie mare (sau fund de lemn). Se incinge in tigaie restul de ulei si unt si rasturnam clatita pe cealata parte in tigaie si continuam sa o prajim pana se rumeneste.
    * puteti face si mini-clatite, punand movilite din amestecul de cartofi in tigaie care se prajesc pe ambele parti
  4. Se scoate din tigaie folosind aceeasi tehnica. Se serveste imediat cu iaurt.

Cartofi razuiti cu ceapa verde

In tigaie in strat subtire

Asezam farfuria deasupra...

si rasturnam rosti cu fata prajita in sus

Punem iar in tigaie cu fata nefacuta in jos

Cu aceeasi tehnica rasturnam pe farfurie si servim

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...