Salata in stil coreean cu mini rosti

Retete cu cartofi Retete cu legume Retete de post Retete la cuptor Retete simple Retete salate

Reteta Salata in stil coreean cu mini rosti

Ideea acestei retete mi-a fost "servita" de un prieten, Ede, pasionat si el de bucatarie si vinuri bune. Singura schimbare pe care am facut-o a fost sa prepar rosti la cuptor, in loc de metoda traditionala.

Vreau sa va mai spun ca ieri am avut intalnirea de 10 ani cu bucataria. Fix acum 10 ani am pregatit primul meu pui la rotisor. A fost prima mea experienta serioasa in bucatarie (in afara celebrilor mei cartofi prajiti, oua ochiuri si piure de cartofi ;) ). Am stat o ora doar sa pornesc rotisorul cuptorului (deci azi celebrez si prima mea intalnire cu un rotisor)!!! Apoi a durat peste o ora sa fie gata puiul. De unde deduc ca lucrurile facute cu rabdare si pasiune dau roade. Fiindca imi amintesc ca atunci am fost tare mandra de mine si de cina buna pe care am pregatit-o, iar azi, iata-ma, cu un site culinar si 956 retete la activ :)

Aseara am sarbatorit cum se cuvine acest eveniment, cu cina din poza si o cava rose.

Ingrediente

1/2 salata verde
2 fire ceapa verde
germeni asortati (am folosit un mix de ridichi, lucerna si grau)

Mini Rosti la cuptor

2 cartofi mari
1 ceapa mica
1 lingura rasa amidon
3 liguri ulei (sau unt topit)
sare, piper negru

Dressing

5 linguri sos de soia (slab sarat)
3 lingurite otet de orez
1 lingurita buna zahar (sau miere)
1/2 lingurita ulei de susan
15 rasnite fulgi de chili
2 catei usturoi strivit
2 lingurite seminte susan (prajite)

Portii: 3

  1. Se dau cartofii si ceapa pe razatoare. Se adauga amidonul, putina sare, piper mai mult si uleiul. Se amesteca bine.
  2. Se ung forme de muffins cu ulei. Se pun cartofii in forme, cat sa le umpleti, apoi cu dosul unei linguri le apasati sa se aseze frumos in forme.
  3. Se da tava la cuptor, la 200C pentru cca 35-40 minute (pana cartofii sunt facuti, iar cei de pe margine sunt rumeni si crocanti si se pot scoate usor din forme).
  4. Pentru dressing se amesteca ingredientele.
  5. Se taie frunzele de salata fasii si ceapa verde rondele. Se amesteca, turnandu-se dressing peste ele (aproximativ jumatate din dressingul preparat).
  6. Se aseaza movilite de salata pe farfurii, deasupra se aseaza rosti, iar peste cate o movilita de germeni. Serviti dressingul ramas alaturi, pentru a putea fi turnat peste rosti.

Cartofii in forme

Cartofii in forme

Mini rosti

Mini rosti

Dressing

Dressing

Comentarii (20)

 

Ultimele comentarii

Mihaela  acum 11 ani - 29 Martie 2013 20:44  

La multi ani si cat mai multe retete reusite!!!!!
 

Maria  acum 11 ani - 30 Martie 2013 08:45  

Multi ani cu tot mai multe retete!
Ma bucur pentru succesul tau .
 

Cristina  acum 11 ani - 30 Martie 2013 08:50  

Felicitari! Aşa cum am spus din ziua în care am descoperit site-ul tău, eşti deosebită. este minunat ceea ce realzezi în bucătărie, eşti cea mai bună şi-ţi doresc să ne încânţi şi să ne surprinzi în continuare cu reţetele tale! La mulţi ani şi succes!
Reţeta de astăzi este o altă minunăţie, mâine va fi regina meniului.
 

Ioana  acum 11 ani - 30 Martie 2013 16:09  

amidonul leaga mai bine rosti, in cazul in care cartofii nu au continut suficient de amidon in mod natural.
 

Silvia Marinescu  acum 11 ani - 31 Martie 2013 17:09  

LA MULTI ANI! Sa pregatesti si de acum incolo cu aceeasi pasiune si dedicare. Am sa incerc salata
 

Senni  acum 11 ani - 1 Aprilie 2013 16:19  

Ok, Ioana, am inteles de ce amidonul... Sunt foarte multe posibilitati de a face rösti, cantoanele au fiecare diferentele lor. Eu, dupa 20 de ani de trai aici si multe feluri incercate, am ales o varianta din Berna. Cartofii se fierb pe jumatate, se decojesc si se rad pe razatoarea speciala. Se lasa o noapte la frigider. Se fac la tigaie cu untura. Cartofii sa fie o varianta ferma, sa nu se termine ca o pasta in tigaie. Deci trebuie sa fie fermi, gen cartofi de salata, cartofi la tigaie, gratinati, la aburi etc. In functie de sezon noi folosim Agata, Urgenta, Nicola, Ratte, Roseval, Charlotte, Amandine.Ti le zic, poate sunt aceleasi denumiri si in Ro.
 

Ioana  acum 11 ani - 1 Aprilie 2013 17:49  

ei, as vrea eu sa fie cartofii etichetati pe soiuri la noi. la piata merg la nimereala, fiindca nimeni nu stie ce vinde si de cele mai multe ori m-au indus in eroare. iar la supermarket de ceva vreme sunt o parte etichetati ca fiind pentru copt, piure, prajit, salate, iar uneori scrie pe punga si soiul. o sa incerc varianta recomandata de tine. eu ii fac similar, dar nu ii las la racit peste noapte. si folosesc unt la prajit.
 

Senni  acum 11 ani - 1 Aprilie 2013 18:36  

Ioana, inteleg, am trait in Ro adolescenta si cumparam de la piata ce cartofi gaseam. Acum nu mai sunt la curent cu ce se propune dar etichetarea actuala mi se pare un bun compromis. Pentru grasimea folosita, noi cumparam untura in supermarket. e dezodirizata si o putem folosi pentru orice. De exemplu, eu o folosesc pentru cozonacele unguresti beigli. Pentru rösti, untura da un crocant si o textura "aeriana". E important sa ai razatoarea specifica, cartofii razaliti trebuie sa fie in fasii lungi, prea scurti dau o textura compacta. Am sa vin in Ro anul acesta, aterizez in Cluj ,ca ma duc in Maramures, iti voi oferi o razatoare speciala pentru rösti. Dupa tot ce propui aici cu atata generozitate, sper ca vei accepta...
Vezi ca Sven, fanul tau care ti-a triat situl cu Google si ajutorul meu, zice ca aebelskiver, clatitele, sunt daneze, nu olandeze. Ca si olandezii le adora, e ok, dar mai intai sunt daneze. Zice inca sa-ti spun ca a facut prajitura cu cocos, n-a avut cantitatea de lapte necesara ca l-au baut pisica si catelul, deci a pus jumatate lapte si jumatate apa de coco (Antonio Martins, Sven insista…) diluata cu lapte de cocos… Vai, vai… :)
 

Ioana  acum 11 ani - 2 Aprilie 2013 14:07  

oh, multumesc Senni, esti tare draguta. nu am cum sa rezist unui asemenea cadou, mai ales ca o asemenea ustensila nu gasesc la noi. acum folosesc razatoarea mare de la acest robot: [link] fiindca e cel care razuieste cel mai bine, fara sa terciuiasca cartofii.
 

monica  acum 11 ani - 2 Aprilie 2013 20:54  

La multi ani si multumesc din tot sufletul pentru ce faci pentru noi :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...