Crostini cu Roquefort si mere

Categorii: Retete aperitive, Retete cu branza, Retete cu fructe, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete simple

 

Crostini cu Roquefort si mere
Pinterest

RepetitiepentruPasti Party! Nu va fi un party prea traditional. O sa fac aceste crostini, cele cu sardine si avocado si cotlete de berbecut cu piure de naut. La desert probabil niste choux a la... ceva... ma mai gandesc pana maine.

Ingrediente
Crostini cu Roquefort si mere

1 bagheta
2-3 mere aromate (sa nu fie acrisoare)
unt suficient pentru a unge bagheta si pentru a cali feliile de mere
fistic sau nuca tocata mare

Crema Roquefort

30 gr unt (82% grasime)
50 ml smantana dulce pentru frisca
100 gr branza Roquefort
1 mar aromat (sa nu fie acrisor)
1 lingura cidru dulce de mere (sau brandy de mere; sau vin alb demi-sec)

Preparare
Crostini cu Roquefort si mere

  1. Crema se prepara din timp sa aibatimp sa se intareasca.
  2. Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga marul curatat de coaja si cotor si tocat cubulete marunte. Se caleste, amestecand des pana marul se inmoaie, fara a fi nevoie sa-l lasati sa se rumeneasca, doar sa aiba gust de mar copt (cca. 5 minute; gustati o bucatica ca sa fiti siguri).
  3. Se adauga cidrul si se mai lasa pe foc pana da un clocot.
  4. Se pune intr-un robot smantana, marul racorit, branza rupta bucati. Se mixeaza sa aveti o crema.
  5. Se pune crema intr-un borcan si se da la frigider cateva ore, pana se intareste si devine tartinabila.
  6. Feliile de bagheta se ung cu un strat subtire de unt pe ambele parti si se prajesc pe tigaia grill pana se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca complet, altfel crema de branza se va topi pe ele.
  7. Merelor li se scot cotoarele cu aparatul special. Se taie in doua. Se pune fiecare bucata cu taietura in jos si se taie felii subtiri.
  8. Topiti intr-o tigaie mai larga cate 20 gr unt si adaugati felii de mere, fara sa le inghesuiti prea tare. Caliti merele si le intoarceti pe toate partile pana se inmoaie si au gust de mar copt (cca 3 minute). Scoateti feliile pe o farfurie si le lasati sa se raceasca. Repetati pana terminati feliile de mere.
  9. Cand vreti sa serviti crostini: luati cate o felie de bagheta, ungeti cu un strat nu foarte gros de crema Roquefort (branza e puternica). Asezati deasupra cate doua felii de mere coapte (in evantai) si presarati cu nuca sau fistic usor prajit. Daca doriti, decorati platoul cu frunze de rucola si spanac baby.
 
Crostini cu Roquefort si mere - Ingrediente

1. Ingrediente

Crostini cu Roquefort si mere - Feliem marul subtire

2. Feliem marul subtire

Crostini cu Roquefort si mere - Calim feliile de mere de deasupra

3. Calim feliile de mere de deasupra


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 4)  

 
loading...

 

 

Cristiana  acum 49 minute - 7 Aprilie 2018 19:03  

Re: Crostini cu Roquefort si mere

Buna, Ioana. Este prima data cand iti scriu desi te urmaresc de ceva timp. Pentru maine, am facut reteta ta de placinta de branza cu leurda vesel Ai super retete. Iti doresc sarbatori linistite.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus