Cobbler cu caise

Categorii: Retete desert, Retete cu fructe, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Cobbler cu caise
Pinterest

Caisele se transforma minunat la cuptor, aroma lor se intensifica si devin acrisoare. Coaja de lamaie intensifica aceste transformari. Crusta este subtire si crocanta doar deasupra, dedesubt se formeaza ceva similar cu o budinca si pe alocuri cu un pandispan.

Reteta este adaptata pentru caise, dupa Cobblerul cu piersici a lui Renee Erickson.

Ingrediente
Cobbler cu caise

1.2 kg caise ( nu foarte moi)
50 gr zahar
coaja rasa de la 1 lamaie bio mica

Aluat (crusta)

120 gr unt la temp. camerei
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
200 gr faina alba
1 lingurite praf de copt
180 ml lapte

50 gr zahar
50 ml apa fierbinte

Portii: 6

Preparare
Cobbler cu caise

  1. Se desfac caisele in doua si se scot samburii. Se aseaza cu taietura in sus intr-o tava termorezistenta (22 x 33 cm) unele langa altele, trebuie sa fie usor inghesuite, dar intr-un singur strat. Se presara zaharul amestecat cu coaja de lamaie rasa.
  2. Intr-un bol se freaca cu mixerul untul cu zaharul 1 minut. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca la viteza mica (sau chiar manevrati telul manual) pana se absoarbe in unt si arata ca pesmetul. Se adauga treptat laptele si cand e omogen se mixeaza iar cu mixerul timp de 1 minut.
  3. Intindeti acest aluat care arata cumva cremos peste caise, in strat subtire si cat mai egal.
  4. Presarati restul de zahar peste crusta si apoi turnati apa fierbinte peste tot (ajuta la topirea zaharului).
  5. Dati imediat tava la cuptor, la 180C, timp de 1 ora.
  6. Caisele se vor coace in aceste timp, crusta se va rumeni si va deveni crocanta doar deasupra, iar dedesubt, aluatul amestecat cu sucul caiselor va forma ceva similar cu o budinca.
  7. E buna imediat, calduta. Nu se feliaza, se scoate cu lingura din tava direct in bolul de servire.
 
Cobbler cu caise - Cobbler cu caise

1. Cobbler cu caise


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 2)  

 

Dulceata de caise

6 Iulie 2017

Dulceata de caise

Gem de caise cu fistic

12 August 2013

Gem de caise cu fistic

Galuste cu caise

8 Iulie 2009

Galuste cu caise

 

 

George  acum 3 ore - 19 Iulie 2021 10:36  

Re: Cobbler cu caise

Daca reduc cantitatea de zahar cu ce o pot inlocui sau ce cantitati mai reduc?
 

Ioana  acum 2 ore - 19 Iulie 2021 12:08  

Re: Cobbler cu caise

Poti reduce din zaharul de pe caise. Nu il elimina pe cel de deasupra, face crusta crocanta.
 

George  acum o ora - 19 Iulie 2021 12:52  

Re: Cobbler cu caise

imi arata doua comentarii dar pot vedea doar comentariul meu nu si raspunsul.
 

Ioana  acum 46 minute - 19 Iulie 2021 13:23  

Re: Cobbler cu caise

am rezolvat, acum se vede. am raspuns de pe telefon si uneori uit sa-l activez
 

George  acum 36 minute - 19 Iulie 2021 13:32  

Re: Cobbler cu caise

Pot reduce doar cele 50 gr de zahar care se amesteca cu coaja de lamaie nu si din restul zaharului?
Daca reduc doar cele 50 de gr nu trebuie sa suplimentez/reduc nimic in reteta, pasii raman identici nu ?
 

Ioana  acum 20 secunde - 19 Iulie 2021 14:09  

Re: Cobbler cu caise

da, tot zaharul sau doar o parte din cel de la pasul 1. Dar pastrezi coaja de lamaie. Daca caisele sunt mai tari iti recomand totusi sa presari putin zahar si pe ele ca sa le ajuti sa lase suc la copt.
Fara zahar vor iesi mai acrisoare, dar asta e daca vrei sa reduci din zahar. Eventual poti pune alt tip de indulcitor dar nu stiu sa iti spun ce si cat fiindca nu folosesc.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus