Cookies de ciocolata cu nuca

Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide

Reteta Cookies de ciocolata cu nuca

Cookies de ciocolata cu bucatele de nuca si ciocolata neagra prin ele. Antiastenice naturale ;)

Ingrediente

115 gr ciocolata neagra (70% cacao)
25 gr unt nesarat (80% grasime)
70 gr zahar fin
10 gr zahar vanilat (bourbon)
1 ou
1/2 lingurita esenta de cafea
25 gr faina alba
1 priza sare
1 varf cutit bicarbonat de sodiu
50 gr nuca tocata
50 gr fulgi/chipsuri de ciocolata (minim 50% cacao)

Bucati: 15-16

  1. Se amesteca faina cu sarea si bicarbonatul.
  2. Se topeste ciocolata rupta bucatele pe abur. Se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste.
  3. Se adauga zaharul si se amesteca. Va rezulta  ca o pasta mai consistenta.
  4. Adaugati oul si esenta si amestecati bine pana la omogenizare. Va rezulta un amestec mai moale si lucios.
  5. Adaugati faina si amestecati vartos pana simtit ca aluatul e elastic.
  6. Verificati sa fie racit amestecul si adaugati nuca tocata cu cutitul si fulgii de ciocolata. Amestecati.
  7. Pe tava cu hartie de copt puneti movilite, cate 1 lingura de aluat. Fiindca aluatul este destul de elastic, e mai usor sa folositi 2 linguri, sa-l modelati un pic trecandu-l de pe o lingura pe alta si apoi sa-l lasati sa cada in tava. Aluatul este destul de ferm incat nu se lateste in tava, doar se lasa un pic sub propria greutate (vezi poza 1). Cookies vor intra pe o singura tava de cuptor.
  8. Coaceti cookies la 175C timp de 12 minute. La final vor fi foarte moi, dar e ok asa. Le luati din tava doar dupa ce se racoresc macar 10 minute, altfel se vor rupe.

Movilite in tava

Movilite in tava

Cookies copti

Cookies copti

Comentarii (2)

 

monica   acum 5 ani - 6 Noiembrie 2016 11:32  

Ceva e gresit la reteta.Ca sa fie un aluat consistent am pus 150 g faina .Cu cele 25 g e ceva semilichid care se intinde.
 

Ioana  acum 5 ani - 6 Noiembrie 2016 12:47  

Monica, e important ca cicolata sa fie 70%, nu mai putin. dupa ce ai topit-o pe abur (sa fie topita dar nu fierbinte!, altfel se poate separa grasimea si ai probleme la textura) o iei de pe foc si adaugi restul.
apoi, la pasul 5 scrie sa amesteci in aluat pana e elastic. daca ti-e greu sa amesteci continuu, faci pauza pana se racoreste si apoi continui amestecarea. ciocolata cand se racoreste se va intari si va da consistenta dorita aluatului. deja la pasul 6 cand pui nuca aluatul trebuie sa fie rece, deci de o consistenta moale, dar care nu curge singur de pe lungura, ci trebuie ajutat cu o alta lingura sau il impingi cu degetul.

din ce mi-ai descris pare ca ai infierbantat tare ciocolata si poate chiar ai adaugat untul cand inca era fierbinte, poate chiar pe abur? astfel untul a inmuiat si mai tare copozitia in loc sa o racoreasca. cand adaugi untul trebuie sa simti ca ciocolata devine usor mai vascoasa, nu mai moale.
din cauza asta ti-a durat mai mult pasul 5, cred ca nu ai avut rabdare sa amesteci ca sa devina elastic si sa nu se mai lipeasca de marginea vasului.

spune-mi daca ceva din ce am scris iti pare cunoscut, fiindca am verificat reteta si e ok.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...