Cornuri cu unt si salvie

Categorii: Retete aluaturi, Retete gustari (snack), Retete de Craciun, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Cornuri cu unt si salvie
Pinterest

Cornuri fierbinti ce imprastie miros de unt si salvie. Le-am copt duminica dimineata ca sa umplu casa cu aceste arome. Au fost minunate la micul dejun, taiate in doua si umplute cu prosciutto cotto.

Ingrediente
Cornuri cu unt si salvie

350 fainaalba (tip BL55/550)
50 ml kefir
50 ml lapte caldut
50 ml apa calduta
50 ml ulei
1 ou
1/2 plic drojdieuscata
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar

Umplutura

75 gr unt
10 frunze mari de salvie
1 lingurita sare

Decor

1 ou
3 linguri lapte
branza tare/semi-tare razuita
piper negru

Bucati: 16

Preparare
Cornuri cu unt si salvie

  1. Se dizolvadrojdia in apacaldutaamestecata cu zahar. Se lasa la loc caldpana se inspumeazadeasupra.
  2. Amestecati toate ingredientele si framantati pana obtineti un aluat elastic (8 minute cu robotul de framantare sau o tura in masina de paine). Va rezulta un aluat usor de lucrat si deloc lipicios, nu va fi nevoie de faina pe masa de lucru.
  3. Se pune aluatul pe masa de lucru si se taie in 4 bucati egale (cam de 145 gr fiecare; folositi cantarul).
  4. Intindeti fiecare bucata foaie rotunda subtire (cam de 20 cm diametrul). Incercati sa fie cat mai rotunda foaia.
  5. Frecati untul cu sarea pana e cremos folosind robotul. Adaugati salvia tocata si mixati pana se vad bucatele marunte prin unt.
  6. Ungeti 2 foi cu cate jumatate din untul aromat. Lasati 1 cm liber pe margine.
  7. Asezati cate o foaie simpla peste foile cu unt. Veti obtine doua foi cu unt la mijloc, ca niste sandwichuri.
  8. Intindeti "sandwichurile" foi rotunde un pic mai mari decat la prima intindere (cca 25-27 diametrul). Daca tasneste putin unt afara e ok, stergeti acea zona cu un servetel.
  9. Taiati foile in 8, ca o pizza, folosind o rola de patiserie.
  10. Rulati fiecare bucata dinspre partea lata spre varf, tragand de varf ca sa lungiti triunghiul. Trageti si de colturi cand incepeti sa rulati.
  11. Asezati cornurile in tava cuptorului (cu hartie de copt pe fund), avand grija ca varful sa fie dedesubt. Cornurile vor intra in 2 tavi.
  12. Introduceti tavile in pungi de plastic si lasati-le la crescut, la loc cald timp de 1 ora.
  13. Bateti oul cu laptele. Ungeti cornurile cu ou.
  14. Se coc cornurile la 200C timp de 20 minute, pana sunt placut rumene. Scoateti tava, presarati branza razuita (am folosit parmezan) pe fiecare corn si rasniti putin piper negru daca doriti. Introduceti tava la cuptor inca 1 minut, doar pana branza e topita si se lipeste de cornuri.
  15. Serviti cornurile caldute sau la temperatura camerei. Sunt bune simple cu o cana de kefir. Dar cel mai mult imi plac taiate in doua si umplute cu felii de prosciutto cotto. Pastrati-le in punga.
 
Cornuri cu unt si salvie - Aluatul

1. Aluatul

Cornuri cu unt si salvie - Foaie unsa cu unt aromat

2. Foaie unsa cu unt aromat

Cornuri cu unt si salvie - Foaia simpla se aseaza peste cea cu unt

3. Foaia simpla se aseaza peste cea cu unt

Cornuri cu unt si salvie - Se intinde iar foaia

4. Se intinde iar foaia

Cornuri cu unt si salvie - fiecare tringhi se intinde tragand de varf si de celelalte doua capete

5. fiecare tringhi se intinde tragand de varf si de celelalte doua capete

Cornuri cu unt si salvie - Se ruleaza dinspre capatul lat...

6. Se ruleaza dinspre capatul lat...

Cornuri cu unt si salvie - Cornuri crescute in tava

7. Cornuri crescute in tava

Cornuri cu unt si salvie - Cornuri coapte

8. Cornuri coapte


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 6)  

 
loading...

Cornuri cu chimen

20 Aprilie 2015

Cornuri cu chimen

Cornuri cu carnati

1 Mai 2013

Cornuri cu carnati

Cornuri

2 Noiembrie 2012

Cornuri

 

 

Oana P.  acum 6 zile - 3 Decembrie 2018 12:07  

Re: Cornuri cu unt si salvie

Mi le imaginez topindu-mi-se in gura... foarte bine arata. Le voi incerca foarte curand.
 

Ioana  acum 6 zile - 3 Decembrie 2018 12:17  

Re: Cornuri cu unt si salvie

sunt moi inauntru dar coaja e crocanta ca la chiflele kaiser.
nu sunt foarte mari, si cand le umpli arata grozav asa micute si indesate cu prosciutto. pacat ca nu le-am facut si asa o poza...
 

Irina  acum 3 zile - 5 Decembrie 2018 19:50  

Re: Cornuri cu unt si salvie

Buna Ioana, crezi ca sunt ok fara salvie? un pachtel de drojdie are 7 grame?
Multumesc!
 

Ioana  acum 3 zile - 6 Decembrie 2018 10:03  

Re: Cornuri cu unt si salvie

Irina, le-am facut si fara salvie, sunt bune. sau poti adauga usturoi strivit si patrunjel.
Pune jumatate din oricat e plicul tau. daca scrie ca e pentru 500 gr faina, atunci jumatate din el e perfect. al meu are 10 gr.
 

Irina  acum 2 zile - 6 Decembrie 2018 20:07  

Re: Cornuri cu unt si salvie

Multumesc pentru raspuns, o sa-ti spun cum au iesit.
 

Catalin-Traian Chitari  ieri - 7 Decembrie 2018 22:08  

Re: Cornuri cu unt si salvie

Ce simplu pare tot. O sa incerc in weekend sa vad daca reusesc sa le fac la fel de misto ca a tale.
Mersi mult.
 

Lili  acum 9 minute - 9 Decembrie 2018 16:34  

Re: Cornuri cu unt si salvie

Sunt ok frunzele uscate de salvie ?
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus