Cotlete de porc la tava

Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de porc Retete rapide Retete simple

Aceste cotlete de porc sunt foarte avantajoase de pregatit cand nu aveti prea mult timp la dispozitie, fiindca sunt gata in 30 minute. Alaturi de un piure de cartofi sau o mamaliguta care sa absoarba sosul din tava e o mancare confortabila si gustoasa. Puteti pregati in acest fel si cotlete de miel, doar ca in loc de dafin si cimbru, adaugati 2 fileuri de ansoa in sos ;)

Ingrediente

5 felii cotlet de porc groase de 1 cm (poate fi cotlet fara os, cu os, cu os si soric)
1 capatana usturoi
150 ml supa de pui
100 ml vin alb sec
1 foaie dafin
1 fir cimbru uscat
2 linguri ulei
sare, piper negru, boia dulce

  1. Se seteaza cuptorul sa se preincalzeasca la 220C. Se introduce in el o tava in care feliile de carne sa se potriveasca intr-un singur strat (am folosit o tava de 20 cm x 24 cm).
  2. Se desfac cateii de usturoi din capatana si se curata de straturile exterioare, dar se lasa in coaja. Se lovesc usor cu latul lamei unui cutit, doar cat sa se aplatizeze un pic. Se condimenteaza feliile de carne cu sare, piper negru macinat si boia pe ambele parti.
  3. Se incinge uleiul intr-o tigaie larga si se prajesc cateii de usturoi 1 minut, pana se rumenesc frumos pe toate partile. Se scot din tigaie. Se pune carnea la prajit in tigaie si se rumeneste pe ambele parti (cca 2 minute / parte). Se scoate carnea din tigaie.
  4. Se adauga vinul in tigaie impreuina cu dafinul si cimbrul si se fierbe la foc mare cca 2-3 minute. Se adauga supa de pui si se fierbe pana scade la jumatate (cca 3-5 minute).
  5. Carnea rumenita se aseaza in tava incalzita, cea pe care ati pus-o in cuptor. Se presara usturoiul printre cotlete, apoi se toarna sosul de vin din tigaie.
  6. Se da tava la cuptor pentru 15 minute.

Cotlete condimentate

Cotlete rumenite

Degresam tigaia cu vin

In tava, totul merge la cuptor

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...