Salata cu dressing de parmezan si cotlet de porc la minut

Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete fara gluten Retete salate

Reteta Salata cu dressing de parmezan si cotlet de porc la minut

Sa punem la lucru deliciosul dressing de parmezan.

Cand m-am apucat de aceasta reteta voiam sa pregatesc iubitul meu porc la minut pe care l-am postat prima data aici si de atunci il fac mereu fiindca... 1 minut ;) intelegeti... e gustos mai ales daca tinem cont de efortul minim necesar. Nu am mai gasit muschiulet la macelarie si am inlocuit cu cotlet de porc. Nu iubesc cotletul extrem de mult, pt mine e echivalentul de la porc a pieptului de pui... e mai neutru la gust decat muschiuletul si nu e chiar asa fraged. Apoi am vrut sa adaug paste orzo in salata, dar am constatat ca punga de orzo pe care o stiam in camara e de fapt una de bulgur, asa ca l-am inlocuit cu putin orez basmati fiert, ramas din ziua anterioara.

Dar pana la urma totul s-a aranjat perfect. Neutralitatea cotletului de porc a lasat dressingul de parmezan sa fie vedeta. S-a comportat foarte bine pregatit "la minut", chiar si a doua zi reincalzit era bun, nu a devenit uscat. Legumele s-au inteles bine cu orezul... in final am facut o mancare fara gluten... "fara gluten" e inca in trend ;)

Se poate inlocui orezul cu orzo, asa cum am vrut eu initial, iar pinoli cu fulgi de migdale sau caju sfaramat.

Mi-au iesit patru portii, asa ca a doua zi am luat restul la lucru. Legumele si-au pastrat culoarea si au ramas al dente, cotletul nu era uscat si am mai adaugat doar o lingurita de dressing pe cotlete. Multumita total.

Ingrediente

Cotlet de porc "la minut"

500 gr cotlet de porc fara os (bucata intreaga)
1 lingurita ulei
sare, piper negru

Salata cu dressing de parmezan

1 legatura sparanghel (dupa curatare sa ramaneti cu 200 grame)
250 gr mazare congelata
1 mana de rucola
50 gr orez basmati fiert (fiert cu o zi inainte e super ok)
30 gr pinoli
2 linguri dressing de parmezan (gasiti reteta aici)
sare

Portii: 4
Calorii:
950 cal / toata salata + 885 cal / toate cotletele => 460 cal / portie

 

  1. Incepem cu salata: prajim usor pinoli intr-o tigaie mica fara adaos de grasime. Se amestecam mereu in ei sa nu se arda. Nu va dura mult pana incep sa se rumeneasca. Scoateti-i din tigaie intr-o cescuta fiindca se ard usor.
  2. Se pune mai multa apa cu sare intr-o oala si se aduce la fierbere.
  3. Pana incepe sa fiarba, curatati sparanghelul: prindeti fiecare fir de extemitati si indoiti, se va rupe pe unde e atos. Partea de sus (cu varful) e ce veti folosi, e partea frageda. Restul se arunca sau puteti sa il puneti la frigider sa-l folositi mai tarziu la un pesto de sparanghel sau o supa crema.
  4. Puneti firele de sparanghel in apa care fierbe si lasati la fiert 1 minut de cand incepe apa sa clocoteasca iar. Verdele din sparanghel se va intensifica, va parea "verde radioactiv". Scoateti sparanghelul pe o farfurie. Se va mai fierbe usor pana se racoreste, va fi numai bun.
  5. Puneti mazarea direct de la congelator in aceeasi apa in care ati fiert sparanghelul. Lasati sa fiarba 1 minut de cand apa clocoteste din nou. Va dura un pic mai mult pana revine la fierbere, mazarea fiind congelata...
  6. Scoateti mazarea cu o paleta cu gauri in bolul in care veti prepara salata.
  7. Sparanghelul racorit il taiati rondele cam de aceeasi dimensiune cu mazarea, dar lasati varfurile intacte, sunt frumoase. Adaugati sparanghelul peste mazare.
  8. Adaugati rucola, orezul si pinoli. Presarati putina sare si amestecati usor cu doua furculite.
  9. Adaugati dressingul de parmezan peste si amestecati iar usor sa se acopere legumele. Lasati salata sa stea pana preparati cotletul.
  10. Taiati bucata de cotlet in felii subtiri, cat puteti de subtiri, ca pentru snitel. Ar trebui sa obtineti 8 felii.
  11. Bateti feliile de cotlet cu ciocanul de snitele, sa se subtieze un pic.
  12. Presarati sare pe ambele parti si apoi picurati uleiul. Masati cu mana sa fie unse peste tot, sa nu se lipeasca de tigaie.
  13. Incingeti bine o tigaie antiaderenta, fara adaos de grasime.
  14. Puneti cate felii de cotlet va intra in tigaie, fara sa fie inghesuite. Prajiti 45 secunde pe prima parte, intoarceti si mai lasati 15 secunde. 1 minut! De aceea se numesc cotlete/porc la minut :) Prajiti toate cotletele in acest mod. Cand le scoateti pe farfurie, rasniti piper negru peste ele. Pastrati-le acoperite pana le terminati pe toate.
  15. Asezati cotletele frumos pe un paltou incapator si deasupra asezati salata. Serviti cu dressing de parmezan alaturi, pentru cine mai doreste.
    Daca le aranjati direct pe farfurie, impartiti salata in patru farfurii, asezati cate doua cotlete deasupra si picurati 1 lingurita de dressing peste cotlete.

A doua zi la pachet (usor reincalzit la microunde)

A doua zi la pachet (usor reincalzit la microunde)

Comentarii (3)

 

Chiar faceam o mancare de luni ?  acum 4 ani - 20 Ianuarie 2020 13:09  

?cand am dat de reteta.Deja fiind pornit la gatit am facut adaptari.Cotletul era deja facut cu felii de telina si sos finut usor aromat.Am facut salata cu rucola, spanac, lamie, masline Kalamata si parmezam ras.Garnitura: bulete de cascaval si sos fin de hrean.Un babilon, dar gustos!
 

Ioana  acum 4 ani - 20 Ianuarie 2020 14:34  

ne inspiram reciproc... zi-ne mai multe despre cotletul cu telina si sosul fin :)
 

Ceao Ioana?  acum 4 ani - 22 Ianuarie 2020 15:30  

? Uite, asa rapid, iti descriu ?actiunea?: tragi la tigaie ceapa cu ce ulei vrei sau cu untura de porc, rata, gasca, pui, etc.Asezi feliile de carne (taiate mediu/4-7mm) peste ceapa si le lasi sub capac pana vezi ca sunt patrunse corect.Apa adaugi in functie de volumul si densitatea saftului care incepe sa se creeze.La partea de condimentare: LIBER!In paralel, tai felii de telina (4-7mm), le prajesti cu atentie, dupa care le scoti pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.Dupa ce observi ca toata carnea este frageda asezi feliile de telina peste carne si mai lasi la capac pana observi ca telina este patrunsa ?al dente?. Pentru servire: scoti o bucata de carne, asezi peste o bucata de telina si pui deasupra 2 linguri din sosul rezulat.Garniturile si salatele sunt la alegere.PS: gatesc dupa gust, miros si inspiratie.Astazi am facut supa de cocos.Carnea o vom servi doar fiarta, alaturi de cartofi natur dati in ulei din seminte de struguri si un sos facut la ?rece?: in blender bag rosii, ardei, masline kalamata, usturoi, mango, parmesan, ulei de floarea soarelui de casa(preset la rece), sare, piper, un ardei iute, frunze de patrunjel, telina si leustean.GATA! Pare un sos ciudat, dar te tine departe de raceala si carenta de vitamine.Il mancam foarte des, mai ales pe paine prajita!O zi excelenta!Felicitari pentru site si munca pe care o depui ca sa le transmiti tuturor stiinta gatitului, care in fond si la urma urmei este o arta, o faci corect doar cand pui mult suflet, nu o faci doar ca trebuie sa o faci!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...