Cotlet de porc umplut cu carnati

Retete aperitive Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete rapide Retete simple Retete romanesti

Reteta Cotlet de porc umplut cu carnati

Un mezel de casa foarte usor de preparat. Este bun rece, cu mustar sau muratura. Este ideal in sandwichuri.

Ingrediente

1 bucata de 500 gr cotlet de porc
1 bucata carnat de casa afumat
1 foaie dafin
2-3 catei usturoi
1/2 lingurita piper negru boabe
1/2 lingurita sare

Pentru crusta

boia, piper macinat, ierburi provence, usturoi granulat, chili

  1. Se taie o bucata de carnat un pic mai lunga decat bucata de cotlet.
  2. Cotletul se strapunge prin centru cu lama unui cutit mai lat. Introduceti in acel loc carnatul si taiati-i capetele astfel incat sa fie doar cu 1 cm de o parte si de alta in afara cotletului.
  3. Asezati cotletul intr-o cratita, acoperiti-l cu apa si adaugati aromele (dafin, cateii de usturoi intregi, boabele de piper, sare).
  4. Aduceti la fierbere. Fierbeti cu capac timp de 20-25 minute.
  5. Scoateti cotletul din apa in care a fiert si lasati-l cateva minute sa se zvante.
  6. In acest timp, pe masa de lucru presarati dupa voie boia, ierburi provence, putin chili, piper si usturoi granulat, putina sare. Tavaliti cotletul prin condimente.
  7. Dupa ce s-a racit, pastrati cotletul la frigider. Pentru servire se feliaza subtire.

 

Strapungem cotletul

Strapungem cotletul

Introducem carnatul

Introducem carnatul

Fierbem cotletul

Fierbem cotletul

Tavalim cotletul prin condimente

Tavalim cotletul prin condimente

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

Ana-Maria  acum 8 ani - 25 Noiembrie 2013 23:41  

Esti geniala!
 

Ioana  acum 8 ani - 26 Noiembrie 2013 11:58  

Monica, ma bucur ca ti-au facut cu ochiul si mancarurile.
 

Ioana  acum 8 ani - 26 Noiembrie 2013 13:52  

simona, acuma cu sarbatorile si taiatul porcului care se apropie, apelez si eu la retetele vechi de familie. se pare ca mamele noastre au invatat sa gateasca in acelasi loc :) stiu sigur ca maica-mea a facut cursuri de gatit la liceu.
 

Laura  acum 8 ani - 30 Ianuarie 2014 20:04  

N-ai mai raspuns dar cred ca e cotlet ceea ce am eu :) As vrea sa fac reteta asta dar la cuptor. Imi poti spune cum se prepara? Multumesc
 

Ioana  acum 8 ani - 30 Ianuarie 2014 20:52  

pai eu l-as tine la saramura (cea de la reteta de curcan la cuptor e ok) macar 1 zi. abia apoi l-as pune la cuptor la temp. mai mica (cam 170C) pana e facut... pare destul de groasa bucata ta de cotlet, il poti verifica dupa 40 minute.
 

Laura  acum 8 ani - 30 Ianuarie 2014 21:01  

Bucata are 5 cm grosime. Dar tot e bine cum zici tu, 40 de min sau 1 ora e ok dar am citit pe un site ca trebuie sa-l las 2 ore acoperit cu folie apoi 1 ora fara!! Mi s-a parut exagerat. Sa-l acopar cu folie in timpul coptului? Multumesc mult. L-am pus deja la marinat, ca d eobicei, il fac in premiera maine, cand am musafiri. Nu ma invat minte
 

Ioana  acum 8 ani - 31 Ianuarie 2014 09:46  

fara folie Laura si il poti freca cu condimente inainte de a-l pune la cuptor.
3 ore cat ziceau alte retete e mult, dar poate s-a folosit o temperatura foarte mica, sub 130C.
 

sanda  acum 7 ani - 21 Iunie 2015 15:43  

Sunt suparata. Cand am citit ca se fierbe numai 20-25 min. m-am mirat!!! . In prezent buc mea de cotlet fierbe de 1 ora 35 min si nu-mi intra furculita il el. Carnatul (buc,care iese) a pleznit (nici o probl.) dar carnea beton. Nu trebuie sa fie moale? Sau taind-o subtire se poate manca? O mai las ca nu ma grabesc, dar trebuia mentionat. Am pus in apa si mai multe mirodenii, deci cred ca va fi ok. ????
 

Ioana  acum 7 ani - 22 Iunie 2015 14:16  

cotletul ca si muschiuletul de porc sau pieptul de pui trebui gatit putin altfel se intareste.
 

Gabriela  acum 3 ani - 11 Mai 2019 10:37  

Foarte bun. Daca doriti si o alta varianta: cotletul condimentat se tine la frigider, daca se poate 12 ore, si apoi se pune in cuptor, pe gratar. Dedesupt se pune o tava cu apa (de dimensiunea cotletului sau mai mare pentru ca ce se scurge din el sa ajunga in tava si nu in cuptor, ?) se da focul la maxim (eu am cuptor cu gaz), si se lasa cam 1ora/kg. Trebuie avut grija ca in tava sa fie apa permanent. Astfel cotletul nu se usuca. Spor si idei bune!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...