Cotlet de porc umplut cu carnati

Categorii: Retete aperitive, Retete cu carne de porc, Retete de Craciun, Retete rapide, Retete simple, Retete romanesti

 

Cotlet de porc umplut cu carnati
Pinterest

Un mezel de casa foarte usor de preparat. Este bun rece, cu mustar sau muratura. Este ideal in sandwichuri.

Ingrediente
Cotlet de porc umplut cu carnati

1 bucata de 500 gr cotlet de porc
1 bucata carnat de casa afumat
1 foaie dafin
2-3 catei usturoi
1/2 lingurita piper negru boabe
1/2 lingurita sare

Pentru crusta

boia, piper macinat, ierburi provence, usturoi granulat, chili

Preparare
Cotlet de porc umplut cu carnati

  1. Se taie o bucata de carnat un pic mai lunga decat bucata de cotlet.
  2. Cotletul se strapunge prin centru cu lama unui cutit mai lat. Introduceti in acel loc carnatul si taiati-i capetele astfel incat sa fie doar cu 1 cm de o parte si de alta in afara cotletului.
  3. Asezati cotletul intr-o cratita, acoperiti-l cu apa si adaugati aromele (dafin, cateii de usturoi intregi, boabele de piper, sare).
  4. Aduceti la fierbere. Fierbeti cu capac timp de 20-25 minute.
  5. Scoateti cotletul din apa in care a fiert si lasati-l cateva minute sa se zvante.
  6. In acest timp, pe masa de lucru presarati dupa voie boia, ierburi provence, putin chili, piper si usturoi granulat, putina sare. Tavaliti cotletul prin condimente.
  7. Dupa ce s-a racit, pastrati cotletul la frigider. Pentru servire se feliaza subtire.

 
Cotlet de porc umplut cu carnati - Strapungem cotletul

1. Strapungem cotletul

Cotlet de porc umplut cu carnati - Introducem carnatul

2. Introducem carnatul

Cotlet de porc umplut cu carnati - Fierbem cotletul

3. Fierbem cotletul

Cotlet de porc umplut cu carnati - Tavalim cotletul prin condimente

4. Tavalim cotletul prin condimente


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 24)  

 
loading...

 

 

Cristina  acum 5 ani - 25 Noiembrie 2013 10:24  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

Gustos si usor de facut. Macar stii ce mananci, fara E-uri, coloranti si conservanti.Super reteta!
 

Ioana  acum 5 ani - 25 Noiembrie 2013 10:44  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

da, e sanatos si rapid. noi il preparam des ca sa-l avem la frigider in timpul saptamanii.
 

Monica POP  acum 5 ani - 25 Noiembrie 2013 17:59  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

D-na Ioana!!!! Faceti niste bunatati dementialeeeee!!
Am incercat multe preparate , sincer toate din categoria "dulce " : cozonacul cu scortisoara, cornurile super pufoase cu susan, cozonacul cu ciocolata, branzoicile, cuib de viespi si inca cateva nu-mi mai amintesc acum . TOATE au iesit ff gustoase!!!!! Chiar am facut un "retetar" cu aceste retete .
Cotletul acesta ma indeamna sa trec la "cele sarate" Abia astept sa vina Craciunul!!
Va multumesc pt toate sfaturile si invatamintele trimise!!
O seara minunata, Monica
 

liza   acum 5 ani - 25 Noiembrie 2013 22:04  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

Arata atat de bine si pare atat de gustos, incat denumirea de mezel (pe care o asociez inevitabil mancarurilor nesanatoase) ar fi improprie. Abia astept sa fac si sunt convinsa ca o sa iasa impecabil, asa cum mi-au iesit toate retetele pe care le-am incercat de aici. Felicitari pentru tot ceea ce faci si multumim pentru mesele delicioase si rafinate cu care ne rasfatam de cand te-am descoperit!
 

Simona-Adina Hotea  acum 5 ani - 25 Noiembrie 2013 22:35  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

Ioana draga, de cateva zile parc-ai intrat in bucataria mea vesel (si n-ar fi rau sa ramai acolo, ce m-as mai bucura ! imi e pofta ). Cotletul umplut e specialitatea mea de sarbatori, cateodata (cand e mai marisor cotletul) pun chiar doi carnati, alta data pun un morcov fiert pe jumatate, arata grozav, "te scoate" la nevoie ori ca fel principal, ori ca aperitiv. Atata doar ca eu l-am facut intotdeauna in cuptor, apoi l-am "tavalit" prin cimbru si piper proaspat macinat. Oricum, zilele trecute mi-am luat niste ierburi provence, parc-am stiut !
 

Ana-Maria  acum 5 ani - 25 Noiembrie 2013 23:41  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

Esti geniala!
 

Ioana  acum 5 ani - 26 Noiembrie 2013 11:58  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

Monica, ma bucur ca ti-au facut cu ochiul si mancarurile.
 

Ioana  acum 5 ani - 26 Noiembrie 2013 13:52  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

simona, acuma cu sarbatorile si taiatul porcului care se apropie, apelez si eu la retetele vechi de familie. se pare ca mamele noastre au invatat sa gateasca in acelasi loc vesel stiu sigur ca maica-mea a facut cursuri de gatit la liceu.
 

Laura Aioani  acum 5 ani - 30 Ianuarie 2014 20:04  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

N-ai mai raspuns dar cred ca e cotlet ceea ce am eu vesel As vrea sa fac reteta asta dar la cuptor. Imi poti spune cum se prepara? Multumesc
 

Ioana  acum 5 ani - 30 Ianuarie 2014 20:52  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

pai eu l-as tine la saramura (cea de la reteta de curcan la cuptor e ok) macar 1 zi. abia apoi l-as pune la cuptor la temp. mai mica (cam 170C) pana e facut... pare destul de groasa bucata ta de cotlet, il poti verifica dupa 40 minute.
 

Laura Aioani  acum 5 ani - 30 Ianuarie 2014 21:01  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

Bucata are 5 cm grosime. Dar tot e bine cum zici tu, 40 de min sau 1 ora e ok dar am citit pe un site ca trebuie sa-l las 2 ore acoperit cu folie apoi 1 ora fara!! Mi s-a parut exagerat. Sa-l acopar cu folie in timpul coptului? Multumesc mult. L-am pus deja la marinat, ca d eobicei, il fac in premiera maine, cand am musafiri. Nu ma invat minte
 

Ioana  acum 5 ani - 31 Ianuarie 2014 09:46  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

fara folie Laura si il poti freca cu condimente inainte de a-l pune la cuptor.
3 ore cat ziceau alte retete e mult, dar poate s-a folosit o temperatura foarte mica, sub 130C.
 

sanda  acum 3 ani - 21 Iunie 2015 15:43  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

Sunt suparata. Cand am citit ca se fierbe numai 20-25 min. m-am mirat!!! . In prezent buc mea de cotlet fierbe de 1 ora 35 min si nu-mi intra furculita il el. Carnatul (buc,care iese) a pleznit (nici o probl.) dar carnea beton. Nu trebuie sa fie moale? Sau taind-o subtire se poate manca? O mai las ca nu ma grabesc, dar trebuia mentionat. Am pus in apa si mai multe mirodenii, deci cred ca va fi ok. ????
 

Ioana  acum 3 ani - 22 Iunie 2015 14:16  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

cotletul ca si muschiuletul de porc sau pieptul de pui trebui gatit putin altfel se intareste.
 

Gabriela  acum 32 minute - 11 Mai 2019 10:37  

Re: Cotlet de porc umplut cu carnati

Foarte bun. Daca doriti si o alta varianta: cotletul condimentat se tine la frigider, daca se poate 12 ore, si apoi se pune in cuptor, pe gratar. Dedesupt se pune o tava cu apa (de dimensiunea cotletului sau mai mare pentru ca ce se scurge din el sa ajunga in tava si nu in cuptor, ?) se da focul la maxim (eu am cuptor cu gaz), si se lasa cam 1ora/kg. Trebuie avut grija ca in tava sa fie apa permanent. Astfel cotletul nu se usuca. Spor si idei bune!
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus