Crema de rosii

Retete cu legume Retete de Sosuri si Salsa

Fina si aromata, crema poate fi folosita la diverse preparate: umplutura la foitaj, sos pentru paste, pasta pentru tartine (frecati paine prajita cu usturoi si apoi intindeti crema de rosii)

Ingrediente

8-10 buc rosii coapte
3-4 catei de usturoi
cimbru
ulei de masline
sare, putin piper
busuioc, salvie (sau oregano)

Optional
unt
suc de portocale

  1. Decojeste rosiile dupa ce in prealabil le-ai oparit putin, pentru a-ti fi mai usor. Se taie in patru si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline. Peste ele se presara usturoiul pisat, celelalte ingrediente si la sfarsit se picura putin ulei de masline. Se pun in cuptorul incins la 60C pina sunt uscate.
  2. Se pun in mixer si se amesteca cu putin ulei, se condimenteaza cu cimbru, salvie, busuioc dupa gust. Daca va place puteti adauga si suc proaspat de portocale dupa gust.
  3. Daca la sfarsit crema a iesit putin acida (din cauza rosiilor) adaugati putin unt pana dispare aciditatea.
  4. Crema se pastreaza 4 zile la frigider si 4 luni la congelator.

Condimentam rosiile

Coacem rosiile

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...