Pico de gallo

Categorii: Retete condimente, Retete cu legume, Retete din Mexic si Tex-Mex, Retete de post, Retete de Sosuri si Salsa

 

Pico de gallo
Pinterest

Pico de gallo se traduce "ciocul cocosului" si se crede ca aceasta denumire vine de la dimensiunile mici la care sunt taiate legumele. Acest condiment mai are o denumire, "salsa mexicana", deoarece are cele trei culori ale steagului mexican: rosu, alb si verde. Se serveste pe nachos, tacos sau fajitas.

Ingrediente
Pico de gallo

3 rosii medii
1 ceapa mica
1 ardei iute
1/2 legatura patrunjel (sau coriandru)
sucul de la 1/2 lime
sare, piper

Preparare
Pico de gallo

  1. Se taie rosiile in doua si se scoate partea cu seminte. Se toaca rosiile cubulete mici.
  2. Se toaca foarte marunt si ceapa, ardeiul iute si patrunjelul.
  3. Se presara cu sare si piper dupa gust.
  4. Se toarna sucul de lime peste legume si se amesteca usor.
  5. Se lasa sa stea la frigider 30 minute ca sa se amestece aromele si aproape se acopera de propriul suc.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 12)  

 

 

 

nicoleta   acum 7 ani - 6 August 2010 00:46  

Re: Pico de gallo

imi e pofta
 

alex  acum 7 ani - 2 Decembrie 2010 15:57  

Re: Pico de gallo

si manaci cu branza de mori !!
am incercat merge superb cu branza si panine :D
multumesc vesel vesel vesel vesel imi e pofta imi e pofta
 

ale_girl  acum 4 ani - 20 Ianuarie 2013 11:13  

Re: Pico de gallo

mersi de reteta e super cu branza grasa de vaca :D vesel vesel vesel
 

claudia  acum 2 ani - 15 Octombrie 2015 00:12  

Re: Pico de gallo

in Chile se numeste "pebre"
e delicios
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus