Salsa de rosii

Categorii: Retete cu legume, Retete din Mexic si Tex-Mex, Retete de post, Retete de Sosuri si Salsa

 

Salsa de rosii
Pinterest

Salsa de rosii e buna ca dip pentru tortilla chips sau cartofii prajiti sau poate fi folosita ca sos pentru mancarurile mexicane.

Ingrediente
Salsa de rosii

1 kg rosii bine coapte
1-2 ardei iuti uscati
3 catei de usturoi
1 ceapa mica
2-3 linguri ulei
2 lingurite cu varf vegeta de casa
1/2 lingurita ienibahar macinat
1/4 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita chimion macinat (cumin)
6 cuisoare
3 linguri rase amidon (optional)
sare, piper

Portii: 500 ml

Preparare
Salsa de rosii

  1. Se pun rosiile si ardeii iuti intr-o oala si se acopera cu apa. Se fierbe totul pentru 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.
  2. Se scot rosiile si ardeii din oala. Se decojesc rosiile si se curata de cotoare deasupra unei farfurii pentru a retine tot sucul pe care-l lasa. Se curata ardeii iuti de seminte.
  3. Intr-un robotel se mixeaza bine rosiile cu tot cu sucul lasat, usturoiul strivit si ardeii. Se adauga peste pulpa de rosii inca 100 ml din apa in care au fiert rosiile si vegeta de casa si se mai mixeaza un pic.
  4. In uleiul incins se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine. Se adauga continutul robotelului alaturi de toate condimentele si se fierbe totul pentru 15 minute, pana sosul scade binisor.
  5. Acum aveti doua variante:
    - scoateti cuisoarele; mixati sosul in blender
    sau
    - strecurati sosul printr-o sita fina; apasati cu o lingura astfel incat sa treaca cat mai mult prin sita; sosul fin obtinut il puneti inapoi in oala si adaugati peste el amidonul dizolvat in putina apa rece; fierbeti inca 5 minute pana sosul se ingroasa; in varianta aceasta obtineti o salsa similara la textura cu cea din comert, ca un ketchup.
  6. Se pune salsa in borcane, se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider.
 
Salsa de rosii - Fierbem rosiile si ardeii iuti

1. Fierbem rosiile si ardeii iuti

Salsa de rosii - Rosiile si ardeii iuti mixati in blender

2. Rosiile si ardeii iuti mixati in blender

Salsa de rosii - Fierbem salsa cu condimente

3. Fierbem salsa cu condimente

Salsa de rosii - Strecuram salsa

4. Strecuram salsa

Salsa de rosii - Sosul strecurat

5. Sosul strecurat


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 6)  

 

 

 

LBGM  acum 6 ani - 5 Iulie 2011 15:00  

Re: Salsa de rosii

Prietenului meu nu ia placut sosul cumparat pentru ziua nachos, cica n-avea gust asa ca data viitoare am sal fac chiar eu. Grozave retete!
 

Ioana  acum 6 ani - 5 Iulie 2011 15:06  

Re: Salsa de rosii

excelent!
 

Vlad Si Petru  acum 5 ani - 16 Februarie 2012 23:16  

Re: Salsa de rosii

Asi dori daca se poate si stii o reteta de salsa ca cea de la cinema.... aceeasi consistenta si acelasi gust... am incercat mai multe tipuri de salsa cumparate cat si facute in casa dar nu am dat de gustul sosului de la cinema...
 

Ioana  acum 5 ani - 17 Februarie 2012 10:16  

Re: Salsa de rosii

la care cinema te referi? la noi, la cinema Iulius Mall salsa nu e foarte stralucita...
am gasit insa doua tipuri de salsa in magazine care mi-au placut foarte mult si reteta de aici s-a vrut o reproducere a acestora. mi-am notat undeva de la ce firma e cea care mi-a placut in mod special si-ti scriu daca imi gasesc notitele.
 

Vlad Si Petru  acum 5 ani - 17 Februarie 2012 10:22  

Re: Salsa de rosii

La movieplex , nu stiu acum daca este si in iasi.
 

Ioana  acum 5 ani - 17 Februarie 2012 10:25  

Re: Salsa de rosii

in Cluj nu este.
 

Vlad Si Petru  acum 5 ani - 17 Februarie 2012 10:33  

Re: Salsa de rosii

Scuze, credeam ca este iuliusul din iasi. Oricum salsa de la cinema este deosebit fata de cel din comert.
 

alex  acum 5 ani - 22 Februarie 2012 02:21  

Re: Salsa de rosii

alta reteta stiu...rosie decojita in apa fiarta, apoi cubulete,pasta usturoi, coriandru, ceapa rosie, ketchup,ardei iute,ardei gras.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus