Cum se prajesc semintele de dovleac

Tehnici in bucatarie

Reteta Cum se prajesc semintele de dovleac

Afla cum se prajesc semintele de dovleac in coaja sau decorticate. Cele decorticate sunt excelente sa le presarati in salate sau in supa de dovleac. Alaturi de cele nedecorticate sunt bune de rontait la o bere.

Ingrediente

Seminte decorticate

5 linguri cu varf seminte crude de dovleac, decorticate
1 lingura ulei de dovleac
3-5 prize sare de mare (fleur de sel)

Seminte cu coaja

semintele dintr-un dovleac
putin ulei de dovleac
sare de mare (fleur de sel)

  1. Pt. semintele decorticate: se pun semintele intr-un bol si se amesteca cu uleiul de dovleac. Se adauga sarea de mare grunjoasa si se amesteca iar. Se pun cam 3 prize de sare daca le doriti usor sarate si 5 daca le doriti foarte sarate. Se imprastie semintele in tava cuptorului si se dau la cuptorul preincins la 150C (scadeti temp. la 120C imediat ce introduceti tava). Se lasa cam 7 minute, pana sunt rumene. Se amesteca la jumatatea timpului de coacere.
  2. Pt. semintele in coaja: se scot semintele din mijlocul dovleacului si se curata cat se poate de bine de pulpa. Se pun intr-o strecuratoare si se clatesc bine cu apa rece, sa se curete de pelicula alunecoasa de pe ele. Se scurg bine si se imprastie intr-o tava. Se lasa la loc cald (langa un calorifer de exemplu) macar 1 zi, sa se zvante bine. Dupa ce s-au uscat, se freaca intre palme sa se desprinda cojitele transparente de pe ele. Se pun semintele intr-un bol, se amesteca cu putin ulei (doar ca sa aiba de ce sa se prinda sarea) si apoi se presara cu sare dupa plac. Se imprastie semintele in tava cuptorului si se coc la 180C timp de 15 minute (pana sunt rumene). Se amesteca de 2-3 ori in acest timp.

Comentarii (3)

 

olga  acum 9 ani - 3 Noiembrie 2014 18:58  

am ulei de canepa, avocado, nuci, argan, masline, susan; care s-ar potrivi mai bine, in locul celui de dovleac?

multumesc frumos
 

Ioana  acum 9 ani - 3 Noiembrie 2014 19:06  

merge cu oricare, dar daca tot ai de ales incepe cu cel de nuca si avocado :)
 

Fredi  acum 8 ani - 27 Februarie 2016 17:00  

Cestiunea este ca semintele de dovleac sau de floarea soarelui sint bune daca au sare pe ele.Dar nu numai asta e important ci si cit de copt este si miezul.Pe aici cumpar la turcaleti pungi cu seminte cica prajite....Afara sint albe cum le-a facut ma-sa iar inauntru nu sint coapte....Cum le fac ,numai ei stiu.Eu ca fost rapidist cu state de vechime nu ma prezentam in Giulesti fara bani in buzunar ca sa ma aprovizionez cu seminte,Toata placerea era sa le arunci in gura ,sa le cureti de coaja cu dintii si apoi sa le scuipi in capul celui din fata.....Scuze,mai glumesc si eu! Deci problema e cum le "ronzezi pe dinafara dar si pe dinauntru?Mersi!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...