Curry de mazare si telemea

Retete cu branza Bucataria indiana Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Pregatind cele doua retete de azi, nu va veti simti vinovati, sunt mancaruri sanatoase, pline de vitamine.

Prima este reteta zilei, un curry usor si delicat. Contine mazare plina de vitamina C, K, magneziu, complexul de B-uri, fier si fibre. A doua este un sufleu de broccoli. Broccoli folosit aici va furnizeaza aproape de doua ori doza zilnica de vitamina C, iar folosirea branzei de vaci, nu numai ca face sufleul usor, dar reprezinta o sursa importanta de calciu. La fel si telemeaua folosita in curry.

Ingrediente

300 gr mazare (congelata am folosit)
300 gr telemea slab sarata
100 gr passata (sau 2 rosii din conserva mixate in robot cu putin suc de pe ele)
2-3 linguri iaurt
3 linguri ulei
sare

Pasta

2 cepe
3 catei de usturoi
1 bucata ghimbir de 2 cm
1 foaie de dafin
1/2 lingurita chimion macinat (cumin)
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita turmeric
1/4 linguirta boabe de piper negru
1/4 linguirta kasmiri chili  (sau chili dupa gust; sau puteti adauga putin ardei iute )
1 pastaie cardamom verde
3 cuisoare
1 priza buna de scortisoara macinata

Portii: 3

  1. In robot se pune ceapa taiata bucati mari, usturoiul curatat, ghimbirul taiat bucati, foaia de dafin rupta bucatele si condimentele. Se mixeaza bine timp de 1 minut, pana obtineti o pasta fina. Daca robotul nu reuseste sa amestec ca lumea, adaugati 2 linguri de apa si continuati sa mixati.
  2. Adaugati pasta in uleiul incins si caliti-o la foc mic, amestecand din cand in cand, pana arata uscata (dureaza aproape 10 minute).
  3. Adaugati passata si mai caliti 3 minute, veti vedea uleiul separandu-se pe margini.
  4. Adaugati 250 ml apa si aduceti la fierbere. Fierbeti cu capac timp de 5 minute.
  5. Adaugati telemeaua taiata cubulete si mazarea congelata, amestecati si mai fierbeti cu capac, la foc mic inca 15 minute. Ridicati capacul, dregeti de sare daca e cazul si continuati sa fierbeti inca 5 minute, sa scada putin sosul.
  6. Adaugati iaurtul, amestecati bine si fierbeti inca 2-3 minute, fara a lasa sa clocoteasca.

Mazare congelata

Calim pasta de ceapa

Pasta e gata

Adaugam passata

Curry fierbe fara capac

Adaugam iaurtul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...