Dukkah

Categorii: Retete aperitive, Retete arabesti, Retete condimente, Retete gustari (snack), Retete de post, Retete rapide, Retete simple

 

Dukkah
Pinterest

E un dip egiptean... atat va spun acum fiindca in 15 minute pornesc catre Chisinau (la o nunta!) si am un sot in spate care ma zoreste sa nu intarziem vesel Luni va spun si mai multe, de exemplu cum se manaca. Pa, pa, pa!

Deci cum se mananca: se ia paine taraneasca proaspata, se inmoaie in ulei de masline de calitate si apoi in dip. Alte intrebuintari: in loc de pesmet pentru carnea pane, pentru carnea la gratar, in salata de vinete cu maioneza sau presarat pe cartofii copti.

Ingrediente
Dukkah

30 gr alune de padure
30 gr fistic
50 gr susan
2 1/2 linguri coriandru macinat
1 lingura chimion macinat (cumin)
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper

Preparare
Dukkah

  1. Intr-o tigaie, fara adaos de ulei, se prajesc alunele si fisticul pana sunt rumene usor. Scuturati tigaia din cand in cand sa se faca pe toate partile. Puneti alunele in masina de cafea sau robotel.
  2. Prajiti in aceeasi tigaie susanul pana incepe sa miroasa usor si se rumeneste si el. Il puneti peste nuci.
  3. Adaugati restul condimentelor si mixati totul bine.
  4. Se pastreaza intr-un borcanel inchis.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 

Salsa de rosii

4 Iulie 2011

Salsa de rosii

Dip de ceapa

19 Ianuarie 2011

Dip de ceapa

Salsa de legume pentru iarna

13 Septembrie 2010

Salsa de legume pentru iarna

 

 

adry  acum 7 ani - 26 Iulie 2010 16:33  

Re: Dukkah

Trebuie sa fie delicios!!!!! Cand am vazut reteta m-am gandit imediat la piept de pui panč!!!
 

Mara Manole  acum 7 ani - 13 August 2010 14:56  

Re: Dukkah

nu stiu cat de delicios este, ca abia l-am facut, dar miroase incredibil. Pe mine ma duce cu gandul la misteriosul si batranul Levant....
 

cookie  acum 6 ani - 6 Ianuarie 2011 19:21  

Re: Dukkah

se poate si cumpara?
 

marina  acum 6 ani - 30 Ianuarie 2011 21:50  

Re: Dukkah

peste care nuci???
vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 31 Ianuarie 2011 12:28  

Re: Dukkah

eu mai folosesc termenul general de "nuci" cand ma refer la caju, fistic, migdale, nuci, alune de padure etc... fiindca in general in retete pot fi interschimbabile, dupa gustul propriu.
 

Alex  acum 6 ani - 16 Octombrie 2011 18:51  

Re: Dukkah

Se pastreaza la rece sau in camara? vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 17 Octombrie 2011 11:58  

Re: Dukkah

oriunde, doar ca in frigider va rezista mai mult. din cauza ca are atatea alune, daca il pui in camara exista riscul sa rancezeasca mai repede decat in frigider.
 

Madalina  acum 2 ani - 11 Februarie 2015 21:06  

Re: Dukkah

Ioana, spune-mi si mie, te rog, intre chimen si chimion, care este cel dulce, pe care il folosim noi la ceai sau pe saratele, si care este cel cu gust puternic, care se foloseste pe la condimente? Pe punga mea scrie chimen, si este din cel dulceag, clasic. Scrie corect, sau ce am eu se numeste, de fapt, chimion? Nici vanzatoarele de la magazinele naturiste nu stiu...
 

Ioana  acum 2 ani - 11 Februarie 2015 21:18  

Re: Dukkah

chimenul (carum carvi) e cel care-l pui pe saratele.
chimionul (cuminum cyminum) e cel cu gust puternic. in aceasta reteta trebuie chimion.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus