Feta la cuptor

Retete aperitive Retete cu branza Retete din Grecia Retete de mancaruri cu legume Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Feta la cuptor

Fie ca alegeti sa o pregatiti in varianta originala, fie in varianta dietetica, rezultatul va fi fenomenal. Uleiul de masline extravirgin presat la rece este cheia. Iar daca feta e de capra e si mai bine.

Ingrediente

1 felie feta (de 200 gr)
1 ardei verde mic
1 ceapa rosie mica
1 rosie bine coapta
1 frunza busuioc
1 catel usturoi
ulei de masline extravirgin (de buna calitate)
sare, piper, oregano

Portii: 2

  1. Incepem prin a prepara un simplu sos de rosii: rosia se coace in cuptor timp de 20 minute la 200C, se curata de coaja, de cotor si se striveste. Intr-o lingura de ulei se caleste catelul de usturoi taiat mare. Se adauga rosia pasata, putina sare si frunza de busuioc rupta. Se fierbe timp de 5 minute. Se mixeaza sosul in blender.
  2. Se aseaza felia de feta intr-un vas care merge la cuptor, nu prea larg fata de branza.
  3. Se pun ceapa si ardeiul taiate cuburi de jur imprejurul branzei. Cu o lingurita se pune de jur imprejur si sosul de rosii. Se toarna ulei de masline pana sub marginea branzei (nu o acoperiti, partea superioara sa fie complet vizibila). Bucata vizibila de branza se presara cu putin piper, chili si oregano din belsug.
  4. Nota! Pentru o varianta cu mai putin ulei se procedeaza in felul urmator: nu se mai prepara sosul din rosie, in schimb o taiati felii. O bucata mai mare de folie de aluminiu se unge cu ulei de masline in zona centrala. Asezati in acea zona bucata de branza. Asezati deasupra si in jurul branzei cuburile de ardei si ceapa, feliile de rosie si catelul de usturoi. Turnati inca putin ulei pe ansamblul realizat si apoi condimentati cu piper, chili si oregano din belsug. Se inchide folia de aluminiu ca un pachetel.
  5. Se da la cuptor, la 200C pentru 20 minute. Se serveste cat e fierbinte, direct din vas/folie de aluminiu, cu paine taraneasca.

Feta la cuptor

Feta la cuptor

Comentarii (4)

 

adry  acum 12 ani - 19 Iulie 2011 16:15  

Ce bine si-a pastrat forma la cuptor!!!Foarte apetisant cu sosuletul de rosii si ardei! Combinatia cea mai buna dupa parerea mea este chiar cu rosii si ardei!!!
 

Ioana  acum 12 ani - 19 Iulie 2011 16:23  

adry, feta se inmoaie cat sta la cuptor, dar isi pastreaza forma. doar cand bagi painea in ea vezi cat e de moale.
 

Culinara  acum 12 ani - 20 Iulie 2011 13:47  

Am o sugestie la punctul 1. In loc sa bagi rosia in cuptor pt 20 min (e si cald acum si consuma si timp si gaze :p ) mai bine iei rosia si cu un cutit bine ascutit o razui pe toate partile de la fundul rosiei catre cotor. O sa vezi ca rosia incepe sa se inmoaie un pic. Apoi, cu acelasi cutit, incepi sa tragi pielita, de data asta de la cotor catre fund. Ai sa vezi ca toata operatiunea este foarte rapida si cu acelasi efect ca scufundatul rosiei in apa clocotita sau pusul ei in cuptor.
 

Ioana  acum 12 ani - 20 Iulie 2011 14:06  

observatia e buna, dar eu am copt rosia ca sa-i intareasca dulceata, pur si simplu primeste un gust mai bun. daca vrei sa faci economie in cazul unei singure rosii (eu am copt 2 kg rosii o data cand am facut asta, fiindca am mai pregatit o supa de rosii si un sosulet spaniol de rosii) poti sa faci cum sugera o vizitatoare a noastra: sa coci rosia felii pe gratar. se face repede si iese la fel de dulce si buna.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...