Frigarui de miel

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de miel Retete de Pasti Retete simple

Foarte colorate si bune frigaruile. Mi-au placut in special cum se combina cu tzatziki, asa ca va recomand sa le serviti la fel.

Ingrediente

300 gr carne miel (pulpa)
1/2 lamaie
4 linguri ulei masline
3 fire patrunjel
chili
sare, piper
1/2 ardei rosu mare
1 ardei verde
1 ceapa mica rosie

Bucati: 5 frigarui; Portii: 2

  1. Carnea o taiem cubulete. O condimentam cu sare si piper, apoi stropim cu sucul de la 1/2 lamaie si ulei. Adaugam si chili dupa gust si patrunjelul tocat. Amestecam cu mainile, astfel incat cuburile sa fie bine acoperite cu marinata. Acoperim bolul cu folie si dam la frigider pentru minim 1 ora, maxim 1 zi.
  2. Legumele le taiem felii patrate.
  3. Pe tepusele de frigarui puneti altenativ cuburi de carne si felii de legume; eu am pus 6 bucati de carne la fiecare frigaruie.
    * daca folositi frigarui de lemn sa le tineti jumatate de ora in apa sa nu se arda pe gratar
  4. Frigeti pe gratar (am folosit grillul cu abur) pe ambele parti pana carnea e rumena. Pe grillul cu abur a durat 15 minute pe fiecare parte.
  5. Serviti cu tzatziki.

Marinam carnea

Taiem legumele patrate

Pregatim frigaruile

Frigarui de miel

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...