Frigarui de miel cu salata de rosii cherry si ceapa

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de miel Retete pentru gratar

Reteta Frigarui de miel cu salata de rosii cherry si ceapa

Salata de rosii cu ceapa e pe repeat in perioada asta. Alaturi pregatesc pe gratar orice carne avem pofta pe moment si in functie de carne si condimentele folosite asortez un sos sau o crema si o garnitura. Asa am construit acest platou cu influente turcesti.

Ingrediente

Frigarui de miel

350 gr carne de miel
1 lingurita pasta de ardei iute
1 lingurita pasta de rosii
1 catel mare de usturoi
1 lingurita Garam Masala (de la Fuchs)
1/2 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita zahar
1/2 lingura otet de orez
2 linguri ulei
2 linguri apa
sare, piper negru macinat

Salata de rosii cu ceapa

150-200 gr rosii cherry (colorate)
1 ceapa rosie mica
10 frunze de menta
1 lingura suc de lamaie
1 lingura ulei de masline
sare

Garnitura

1/2 cana couscous
1/2 lamaie
2-3 ardei iuti rosii
1 lingura cu varf crema de ricotta-feta

Portii: 2
Calorii:
1215 cal

  1. Carnea se taie cubulete mici (cca 1.5-2 cm). Se pun pe frigarui de lemn sau metal (cate 4 bucati per frigaruie; vor iesi 6 frigarui).
    * eu am folosit frigarui gata montate de la Le Boucher, le iau de la Mega Image
  2. Se amesteca restul ingredientelor de la frigarui si se toarna peste carne. Se maseaza bine, sa fie acoperite peste tot si apoi se rasneste piper negru peste ele. Se lasa sa stea la marinat cateva ore (la frigider; se scot cu 15 minute inainte de a le frige).
  3. Couscousul se amesteca cu sare, 2 linguri suc de lamaie si se acopera cu 1/2 cana de apa care clocoteste. Se acopera vasul si se lasa sa stea 10 minute, apoi se afana couscous-ul cu furculita si se drege de sare.
  4. Pentru salata, ceapa se taie pestisori fini. Se presara cu putina sare, se maseaza usor cu degetele ca sa se desfaca. Se lasa 5 minute. Se adauga sucul de lamaie si se mai lasa 10 minute. Se adauga inainte de servire rosiile taiate in doua, menta tocata si uleiul de masline.
  5. Se incinge o tigaie grill de fonta, timp de 5 minute, fara adaos de grasime. Cat se incinge, se aseaza ardeii iuti pe marginea tigaii sa se coaca incet. Cand tigaia e incinsa se aseaza si frigaruile, la distanta unele de altele, si se coc cate 2-3 minute/parte si apoi inca 30 secunde pe laterale.
  6. Se aseaza coucous-ul pe u platou larg. Deasupra se aseaza frigaruile. Alaturi se pune salata de rosii si crema de ricotta-feta (preparata dupa reteta de aici). Se decoreaza cu ardeii iuti copti si putin patrunjel tocat.

FRigaruile cu marinata

FRigaruile cu marinata

Comentarii (2)

 

Olga  acum 2 ani - 8 August 2022 14:17  

OHH GOD! Unde se acorda 100 de puncte?
 

Ioana  acum 2 ani - 8 August 2022 18:48  

Aici, direct la purtator e foarte bine :) Multumesc!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...