Frigarui de pui cu salsa de masline si feta

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete pentru gratar

 

Frigarui de pui cu salsa de masline si feta
Pinterest

Un condiment pentru pui nou, o salsa noua. Nici nu stiu care din cele doua mi-a placut mai mult.

Ingrediente
Frigarui de pui cu salsa de masline si feta

500 gr pulpe de pui superioare dezosate (aprox. 4 bucati)
2 linguri rase iaurt grecesc (10%)
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
sare

Condiment Saorma pentru pui

1 lingura piper negru macinat
1 lingura ienibahar macinat
1/4 lingura chimion macinat
1/4 lingura coriandru macinat
1/4 lingura nucsoara macinata
1/4 lingura scortisoara macinata
1 lingurita turmeric
1/2 lingurita fulgi de chili (optional)

Salsa de masline si feta

50 gr masline verzi (fara samburi)
50 gr feta (sau telemea cremoasa de oaie)
1 ardei bulgaresc (semi-iute)
3 fire patrunjel
4 linguri ulei masline extravirgin
piper negru

Portii: 2

Preparare
Frigarui de pui cu salsa de masline si feta

  1. Se amesteca ingredientele pentru condimentul saorma. Va rezulta mai mult condiment decat e nevoie in aceasta reteta, se va pastra intr-un borcan.
  2. Se taie fiecare pulpa in 3-4 bucat.
  3. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu uleiul, sucul de lamaie, 1/2 lingura din condimentul saorma preparat la pct. 1 si sare. Se adauga 3-4 linguri de apa, doar cat amestecul sa nu fie pastos, sa fie mai fluid ca sa nu se "incleieze" pe carne.
  4. Se adauga puiul in marinata si se amesteca bine. Se lasa la marinat minim 1 ora, dar poate sta la frigider si peste noapte.
  5. Se insira bucatile de pui pe frigarui (4-5 bucati pe fiecare frigaruie metalica am pus).
  6. Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute pe foc mare, fara adaos de grasime. Cand tigaia e gata, se da focul la mediu spre mic si se adauga frigarui, la distanta unele de altele ca sa nu le inghesuiti. Se prajesc aprox. 4 minute pe fiecare parte (pana sunt fain rumenite) si apoi inca 30 secunde pe laterale.
  7. Pe masura ce sunt gata, se scot frigaruile pe platou si se acopera cu folie de aluminiu.
  8. Se lasa sa stea cateva minute, pana atunci se pregateste salsa.
  9. Se toaca maslinele (in jumatate pe lungime si apoi semi rondele). Se adauga patrunjelul si ardeiul tocate marunt. Se adauga adauga uleiul de masline si se amesteca. Se sfarma feta si se rasneste piper negru. Se amesteca iar.
  10. Se servesc frigaruile calde cu salsa si lipie libaneza.
 
Frigarui de pui cu salsa de masline si feta - Carnea marinata pe frigarui

1. Carnea marinata pe frigarui

Frigarui de pui cu salsa de masline si feta - Prajim frigaruile in tigaia grill

2. Prajim frigaruile in tigaia grill


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 3)  

 
loading...

Shish kebab de pui

7 Martie 2016

Shish kebab de pui

Shish kebab

1 Septembrie 2015

Shish kebab

Frigarui de porc

17 Septembrie 2013

Frigarui de porc

 

 

Mirela  ieri - 24 Iulie 2018 13:46  

Re: Frigarui de pui cu salsa de masline si feta

imi e pofta
 

Ionasd Florin  ieri - 24 Iulie 2018 17:17  

Re: Frigarui de pui cu salsa de masline si feta

Sarut mana. Bine ati revenit. Toate foarte bune . V-as sugera sa faceti un clip cu deja vechea , bucatarie si sa-l urcati pe YOUTUBE . Ce parere aveti? A trecut deja cam mult timp de cand asteptam sa vedem ceva ? Multumesc si sper ca nu v-am suparat.
 

Ioana  ieri - 24 Iulie 2018 18:13  

Re: Frigarui de pui cu salsa de masline si feta

am facut un video chiar acum vesel il pun maine dimineata
 

Ionasd Florin  acum 14 ore - 25 Iulie 2018 06:06  

Re: Frigarui de pui cu salsa de masline si feta

FELICITARI .
 

Didi  acum 35 secunde - 25 Iulie 2018 20:32  

Re: Frigarui de pui cu salsa de masline si feta

Am programat-o pentru maine. Multumesc!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus