Fursecuri cu ciocolata

Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Fursecuri cu ciocolata

Fantastice fursecuri cu ciocolata, moi inauntru, ca niste prajiturele!

Ingrediente

200 gr ciocolata neagra (50% cacao am folosit)
30 gr unt
2 oua
150 gr zahar brun
1 lingura rom (sau lichior de cafea)
180 gr faina alba
1/2 lingurita praf de copt
1 priza sare

Bucati: 30-35

  1. Se cerne faina cu praful de copt si sarea.
  2. Se topeste pe abur ciocolata si apoi se adauga untul taiat cubulete, amestecandu-se pana acesta se topeste.
  3. Se freaca cu mixerul ouale si zaharul pana zaharul este topit (cca 5 minute).
  4. Se toarna ciocolata topita si romul in crema de oua si se mixeaza doar pana la incorporare. Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana se incorporeaza.
  5. Se pune compozitia de fursecuri intr-un poche de bucatarie. Se pune hartie de copt in tava cuptorului. Se spritzeaza pe hartie movilite cu diametru monedelor de 50 de bani, la distanta unele de altele, fiindca se vor extinde la copt.
  6. Se coc fursecurile la 170C pentru 8-10 minute (timpul depinde de ce cantitate ati spritzat pentru fiecare fursec). La inceput veti vedea ca fursecurile se umfla si devin lucioase si incep sa se usuce deasupra. Apoi vor incepe sa crape pe margini, in partea de jos. La final vor crapa pe toata suprafa. Cand le scoateti, daca le atingeti cu degetul deasupra veti simti ca sunt foarte moi inauntru si "pielita" crapata de deasupra se lipeste de deget. E ok asa, nu trebuie sa le coaceti mai mult. Dupa racire se vor intari.

Spritam movilite pe hartia de copt

Spritam movilite pe hartia de copt

Fursecuri coapte

Fursecuri coapte

Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Comentarii (26)

 

Ultimele comentarii

Flavia  acum 8 ani - 17 Mai 2015 21:52  

Trebuie ca sunt simplu de realizat altfel nu-mi explic cum de a reusit sa le faca sotul meu intr-o duminica dimineata in doi timpi si trei miscari. Foarte gustoase au iesit , surpriza a fost maxima, copiii le-au devorat rapid. Este cu atat mai surprinzator cu cat el cu gatitul are foarte putine lucruri in comun. Mi-a spus de unde a luat reteta si trebuie acum sa le fac si eu. Simplu dar delicios
 

Ioana  acum 8 ani - 18 Mai 2015 08:26  

foarte fain Flavia, sa va fie de bine! mai am multe retete simple, accesibile tuturor.
 

Mimi  acum 8 ani - 2 Iunie 2015 16:40  

Sunt ff bune!!! Complimente!!!am gustat si eu asa ceva facute de o italianca,e adevarat se topesc in gura dar cred ca in reteta aceea erau si nuci
 

Ioana  acum 8 ani - 2 Iunie 2015 17:03  

Mimi, poti sa le incerci pe acestea pentru varianta cu alune/nuci [link]
 

violeta  acum 7 ani - 4 Septembrie 2016 19:16  

Se poate inlocui zaharul grun cu zahar normal ? Multumesc anticipat. Super retete, super blog!
 

Ioana  acum 7 ani - 6 Septembrie 2016 10:30  

da, poti pune, eventual sa reduci putin cantitatea (120-130 gr sa zicem) ca e mai dulce. la aceste fursecuri sa fii atenta la calitatea ciocolatei, daca e de slaba calitate nu le vei putea spritza. desi gustul va fi ok, aspectul lor va fi diferit. deci o ciocolata buna sa pui.
 

violeta  acum 7 ani - 11 Septembrie 2016 12:03  

Multumesc mult. Aici unde locuiesc am descoperit o ciocolata foarte buna. Sunt sigura ca vor iesi f. bune aceste fursecuri pentru ca am incercat si alte retete de pe blogul tau si toate au fost excelente!
 

violeta  acum 7 ani - 10 Octombrie 2016 18:14  

Le-am facut si mi-au iesit exact ca ale tale. Sunt f. mandra de mine! Multumesc inca o data pentru reteta!
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Octombrie 2016 10:59  

ma bucur, violeta!
 

Simona  acum 6 ani - 7 Octombrie 2017 15:39  

Buna am facut si Eu aceste fursecuri de 2 ori chiar cu 2 tipuri de ciocolata si nu mi.au iesit crescute deloc. Au iesit niste palesti . Sunt un pic dezamagita?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...