Galuscute frantuzesti

Retete aluaturi Retete din Franta Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene

O sa adorati varianta frantuzeasca a celebrelor gnocchi! Nu doar ca se fac mai repede, dar sunt pufoase si usoare precum un nor alb razlet pe cerul de vara!

Iar aluatul este unul cu care sunteti deja obisnuiti, aluat de eclere in varianta sarata, aluat pe care pana acum l-am prajit, l-am copt si azi in final l-am fiert. Oare ce mai urmeaza?

Ingrediente

180 ml apa
90 gr unt
120 gr faina alba
1 lingura mustar
25 gr parmezan
2 fire patrunjel
2 fire cimbru
3 oua
1/2 lingurita sare
sare, piper negru

Portii: 3-4

  1. Puneti apa cu untul si sarea pe foc mediu, pana se topeste untul si incepe sa fiarba.
  2. Turnati toata faina dintr-o data si amestecati rapid pana se leaga aluatul, devine ca o bila. Luati oala de pe foc.
  3. Adaugati mustarul, parmezanul razuit, verdeturile tocate marunt si piper dupa voie. Lasati compozitia sa se racoreasca un pic.
  4. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine, pana se incorporeaza, dupa fiecare. O sa vi se para ca aluatul nu se leaga, ca se fac cocoloase mari dupa ce adaugati ouale, dar insistati si amestecti bine, se va lega in cca 1 minut.
  5. Puneti aluatul in spritul de patiserie dupa metoda de aici. Folositi un varf rotund de cca 1.5 cm. Lasati aluatul sa stea 30 minute. Daca va grabiti, lasati-l doar 15 minute la frigider.
  6. Puneti o oala larga cu multa apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca dati focul la mic, astfel incat apa doar sa bolboroseasca usor.
  7. Strangeti spritul deasupra apei fierbinti si cu un cutit taiati bucati lungi de cca 2 cm. Bucatile vor cadea in apa. Din cand in cand curatati cutitul de aluat. Aveti grija ca bastonasele sa cada pe toata suprafata fundului oalei, nu le formati intr-un loc, ca sa nu se lipeasca. Cand ati acoperit tot fundul oalei va opriti. Dupa o vreme veti vedea ca galustele se ridica la suparafta. Dupa acest moment le mai lasati la fiert 3 minute.
    * repetati pana terminati aluatul
  8. Scoateti galustele cu o paleta din apa. Asezati-le pe un platou, avand grija sa le separati ca sa nu se lipeasca intre ele.
  9. Dati tava cu galuste la frigider pentru minim 30 minute (1 ora ar fi ideal). Dupa acest timp se pot folosi in alte preparate (sotate, gratinate, in supe etc). Se pot congela.

Adaugam parmezan, verdeturi, mustar si piper in aluat

Aluatul inainte de a adauga ouale

Aluatul dupa ce am adaugat ouale

Aluatul in sprit

Galuscutele fierte

Galscutele la racit

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...